Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Στην Αλβανία αφεντικό ο Ερντογάν – Τουρκικό προτεκτοράτο δίχως αιδώ
[Tribune]: Στην Αλβανία αφεντικό ο Ερντογάν – Τουρκικό προτεκτοράτο δίχως αιδώ

[Tribune]: Στην Αλβανία αφεντικό ο Ερντογάν – Τουρκικό προτεκτοράτο δίχως αιδώ

Στην Αλβανία μεγάλη η αμηχανία στους σώφρονες, μετά την τοποθέτηση μνημείου στα Τίρανα για τα θύματα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο , αντίδραση υπήρξε από τη «Φωνή της Αμερικής» (κρατικό αμερικανικό ΜΜΕ), που αναφέρεται σε «μνημείο αίνιγμα».

Συγκεκριμένα, «μνημείο αίνιγμα» αποκαλεί η «Φωνή της Αμερικής» στην αλβανική γλώσσα, την αποκάλυψη μνημείου (φωτ) για τα θύματα του τουρκικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

Η Αλβανία τιμά τους οπαδούς του Ερντογάν

«Στα Τίρανα, με την ευκαιρία της τρίτης επετείου από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016, αποκαλύφθηκε μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της απόπειρας.

»Το γεγονός αυτό δημοσιοποιήθηκε μόλις σήμερα από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, αν και το γεγονός έλαβε χώρα στις 15 Ιουλίου με την παρουσία του αναπληρωτή δημάρχου των Τιράνων Αρμπιάν Μαζνίκου.

»Μάλιστα, η τουρκική πρεσβεία που συμμετείχε στην εκδήλωση ανακοίνωσε ότι με τους «αδελφούς Σκιπτάρους με επιτυχία και υπερηφάνεια εγκαινιάσαμε τον ‘Δρόμο των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου’ και το ‘Πάρκο της Δημοκρατίας της 15ης Ιουλίου’», σημειώνει η Φωνή της Αμερικής.

Ανεξάρτητη χώρα ή τουρκικό προτεκτοράτο;

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «είναι ένα ασυνήθιστο γεγονός (για μια ανεξάρτητη χώρα) όπως η Αλβανία, να αποκαλύπτει μνημεία αφιερωμένα σε γεγονότα που συμβαίνουν σε μια ξένη χώρα.

»Όπως είναι η περίπτωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος, για το οποίο οι τουρκικές Αρχές κατηγόρησαν τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν».

Η Φωνή της Αμερικής αναφέρει επίσης την πρόσφατη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στη θερινή κατοικία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στη Μαρμαρίς και λίγες μέρες αργότερα την επίσκεψη στα Τίρανα του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόιλου, «όπου συζήτησαν για θέματα τρομοκρατίας», καταλήγει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!