Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Στοίχημα Μητσοτάκη η επιστροφή όσων έφυγαν στα χρόνια της κρίσης
[Tribune]: Στοίχημα Μητσοτάκη η επιστροφή όσων έφυγαν στα χρόνια της κρίσης

[Tribune]: Στοίχημα Μητσοτάκη η επιστροφή όσων έφυγαν στα χρόνια της κρίσης

Tο τρίπτυχο της προστασίας του περιβάλλοντος, της αντιμετώπισης των ανισοτήτων και της γεφύρωσης του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων έθεσε ως βασικές προκλήσεις για τη νέα γενιά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης .

Μιλώντας στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ως ειδικός προσκεκλημένος σε εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ευρωπαϊκή πολιτική, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΕΛΚ, ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε πως «το στοίχημα είναι να επιστρέψουν όσοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης και πώς να προφέρουμε ευκαιρίες στις νέες γενιές».

«Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από ανθρώπους με ικανότητες που είναι στο εξωτερικό και θα επιστρέψουν στη χώρα, αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες» τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης, με την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

«Το κύριο ζήτημα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας» επισήμανε και σημείωσε: «Θα πρέπει να κατανοήσουμε ποια είναι τα ενδιαφέροντα της νέας γενιάς και οι προτεραιότητές της. Δε μπορούμε να βλέπουμε τα προβλήματα της νέας γενιάς με τους φακούς της δικιάς μας νιότης» τόνισε.

Εξίσου σημαντική πρόκληση για τη νέα γενιά είπε πως είναι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Το κύριο ζήτημα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, επισήμανε κι αναφέρθηκε σε σχετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με έμφαση στη μείωση της φορολογίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!