Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Σταθάκης: Έχουμε 9 τρίμηνα με συνεχή ανάπτυξη – Κρυφή ατζέντα ο Μητσοτάκης
[Tribune]: Σταθάκης: Έχουμε 9 τρίμηνα με συνεχή ανάπτυξη – Κρυφή ατζέντα ο Μητσοτάκης

[Tribune]: Σταθάκης: Έχουμε 9 τρίμηνα με συνεχή ανάπτυξη – Κρυφή ατζέντα ο Μητσοτάκης

«Οι επιδόσεις της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένες και αναμφισβήτητες: επί εννέα τρίμηνα έχουμε ανάπτυξη, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές είναι αυτές που κινούν την άνοδο της οικονομίας, ενώ η ανεργία μειώθηκε από το 27% στο 18%.

»Η ΝΔ δεν έχει, αυτή τη στιγμή, οτιδήποτε αξιόπιστο να προτείνει και σέρνεται σε ένα κρυφό πρόγραμμα.

»Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισοί στη ΝΔ λένε ότι θα προσλαμβάνεται ένας δημόσιος υπάλληλος για κάθε πέντε που θα φεύγουν, ενώ ο κ. Σταϊκούρας ισχυρίζεται ότι μπορεί να διατηρηθεί η αναλογία 1:1».

Αυτό, υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ».

Καλεσμένος ήταν, επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχωράει κανονικά στην υλοποίηση των αντίμετρων, αναφέροντας ότι ήδη εφαρμόζονται η μείωση στον ΕΝΦΙΑ για ορισμένες περιοχές και μεγάλες κατηγορίες πολιτών, στις ασφαλιστικές εισφορές και στον ΦΠΑ, κυρίως στα τρόφιμα που έχει μεγάλο θετικό αντίκτυπο στα νοικοκυριά.

«Όπως λάβαμε αυτά τα σημαντικά μέτρα, έτσι θα προχωρήσουμε σε ανάλογου τύπου μέτρα εφόσον έχουμε δημοσιονομικό χώρο», επισήμανε, διαβεβαιώνοντας ότι αυτά δεν πρόκειται να δημιουργήσουν δημοσιονομικό κενό.

Σημείωσε δε, ότι υπάρχει διαφωνία με την Κομισιόν όσον αφορά την αποτίμηση για τα τρέχοντα μέτρα:

«Εμείς, υπολογίζουμε ότι τα μέτρα είναι 1,2 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος, ενώ η Κομισιόν εκτιμά ότι μπορεί να είναι παραπάνω και, επίσης, προσπαθεί να αποτιμήσει το μεγάλο μέτρο που πήραμε για τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!