Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Στα χνάρια του Φιγιόν και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών – Έκανε συνεργάτιδες τις ανήλικες κόρες του
[Tribune]: Στα χνάρια του Φιγιόν και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών – Έκανε συνεργάτιδες τις ανήλικες κόρες του

[Tribune]: Στα χνάρια του Φιγιόν και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών – Έκανε συνεργάτιδες τις ανήλικες κόρες του

Νέα «υπόθεση Φιγιόν» «έσκασε» στη Γαλλία, αυτή τη φορά στους κόλπους της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπρουνό Λε Ρου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ, μετά την αποκάλυψη ότι ως βουλευτής είχε προσλάβει βοηθούς στη Βουλής τις κόρες του, ηλικίας (τότε) 15 ετών.

Μιλώντας στην εκπομπή Quotidien ο Λε Ρου παραδέχθηκε ότι προσέλαβε με σύμβαση ορισμένου χρόνου τις κόρες του «τα καλοκαίρια κυρίως, ή τις περιόδους των σχολικών διακοπών, όμως ποτέ μόνιμα», όταν ήταν βουλευτής.

Σύμφωνα με την Quotidien, οι κόρες του ξεκίνησαν να εργάζονται για τον Λε Ρου περίπου στην 15 με 16 ετών, όταν δηλαδή ήταν στο σχολείο (μετά έγιναν φοιτήτριες), υπογράφοντας συνολικά 24 συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (2009-2016) με συνολικές απολαβές 55.000 ευρώ.

«Δεν υπάρχει σύγκριση» με την υπόθεση του Φρανσουά Φιγιόν, τόνισε ο υπουργός, αναφερόμενος στις αργομισθίες της συζύγου του υποψηφίου της γαλλικής δεξιάς για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Από το γραφείο του μάλιστα τονίστηκε ότι τα συγκεκριμένα συμβόλαια δεν απαιτούσαν φυσική παρουσία των κοριτσιών στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, καθώς η εργασία που είχαν αναλάβει μπορούσε να γίνει και εξ αποστάσεως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!