Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Στα χέρια του Πούτιν η απόφαση για γενετικά μεταλλαγμένα παιδιά
[Tribune]: Στα χέρια του Πούτιν η απόφαση για γενετικά μεταλλαγμένα παιδιά

[Tribune]: Στα χέρια του Πούτιν η απόφαση για γενετικά μεταλλαγμένα παιδιά

Φέτος το καλοκαίρι, ένας ιδιόρρυθμος Ρώσος βιοχημικός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ακολουθήσει τ’ αχνάρια ενός τουλάχιστον αμφιλεγόμενου Κινέζου ερευνητή και να παράγει γενετικά μεταλλαγμένα παιδιά.

Μόλις αυτό ανακοινώθηκε η πλέον διάσημη παγκοσμίως επιστημονική επιθεώρηση με ιστορία 150 χρόνων, η «Nature», απηύθυνε επείγουσα έκκληση στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να τον σταματήσουν.

Η επιστημονική επιθεώρηση επιχειρηματολογούσε: Οι κίνδυνοι από την μετάλλαξη του ανθρώπινου DNA που θα περάσει στους απογόνους απλώς δεν έχουν γίνει ακόμη πλήρως γνωστοί για να επιτραπεί στον Ντενις Ρεμπρίκοφ –επικεφαλής ενός επιφανούς ρωσικού ινστιτούτου και διευθυντή σε ερευνητικό εργαστήριο– να προχωρήσει.

Έξι εβδομάδες μετά την έκκληση της «Nature» για άμεση δράση, μερικοί από τους πλέον επιφανείς Ρώσους γενετιστές συγκεντρώθηκαν σε μια μυστική συνάντηση με αξιωματούχους του τομέα της Υγείας σε τοποθεσία στα νότια της Μόσχας.

Ανάμεσα στους παρισταμένους ήταν και ένας εξαιρετικός καλεσμένος με σπάνια δυνατότητα πρόσβασης στο Κρεμλίνο: η μεγαλύτερη κόρη του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με όσα δηλώνουν τρεις εκ των παρισταμένων.

Τεχνολογία σε εξέλιξη

Αντιλαμβανόμενοι ότι στη Ρωσία μόνο ο Πούτιν μπορεί να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπιστεί μια εξελισσόμενη τεχνολογία ικανή να αλλάξει τον κώδικα κάθε ζώντος κυττάρου, οι γενετιστές επιθυμούσαν να παρουσιάσουν τις αντικρουόμενες απόψεις τους σχετικά με τις προθέσεις του Ρεμπρικόφ υπόψιν της Μαρίας Βοροντσόβα, η οποία είναι ενδοκρινολόγος και οι απόψεις της επί της βιοηθικής αποκτούν μεγάλη απήχηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!