Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Στα 24 χλμ δυτικά της Παλμύρας ο συριακός στρατός – Σκληρές μάχες στην έρημο
[Tribune]: Στα 24 χλμ δυτικά της Παλμύρας ο συριακός στρατός – Σκληρές μάχες στην έρημο

[Tribune]: Στα 24 χλμ δυτικά της Παλμύρας ο συριακός στρατός – Σκληρές μάχες στην έρημο

Στα 24 χιλιόμετρα δυτικά της Παλμύρας έφτασαν οι κυβερνητικές συριακές δυνάμεις, που επιχειρούν να πάρουν πίσω την ιστορική πόλη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μεταδίδει ότι άγριες μάχες στρατού και τζιχαντιστών μαίνονται και στην έρημο.

Ο στρατός υποστηρίζεται από πολεμικά αεροπλάνα που σφυροκοπούν τους τρομοκράτες που κινούνται στην έρημο δυτικά της Παλμύρας.

Σκληρές συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και σε μεγάλη έκταση δυτικά της περιοχής της Μπαγιαράτ, με σημαντικές απώλειες κι από τις δύο πλευρές. Μεταξύ των νεκρών είναι κι ένας συνταγματάρχης του συριακού στρατού.

Ο στρατός επίσης κατέλαβε την περιοχή Αλ Σαμαμάτ και έφτασε πλέον στα 24 χιλιόμετρα από την πόλη μετά από 34 ημέρες άγριων μαχών.

Η Παλμύρα καταλήφθηκε πρώτη φορά από το Ισλαμικό Κράτος τον Μάιο του 2015.

Ο συριακός στρατός την απελευθέρωσε στις 27 Μαρτίου 2016 με την υποστήριξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και κυρίως της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2016 το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε ξανά την πόλη ύστερα από τριήμερη μάχη που συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 τζιχαντιστές που μετέφερε από το Ιράκ.

Ο συριακός στρατός, που δεν αριθμούσε περισσότερους από 1.000 άνδρες, εκκένωσε την Παλμύρα και υποχώρησε για να ανασυγκροτηθεί στα δυτικά της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!