Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Σπίρτζης: Αναβαθμίζεται η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας
[Tribune]: Σπίρτζης: Αναβαθμίζεται η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας

[Tribune]: Σπίρτζης: Αναβαθμίζεται η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας

Μέχρι τον Μάρτη του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, από την Τιθορέα μέχρι το Λιανοκλάδι και έτσι η σιδηροδρομική σύνδεση μέχρι τη Λαμία, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, θα μειωθεί χρονικά κατά μισή ώρα , όπως προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που είχε ο υπουργός Υποδομών Χρήατος Σπίρτζης, που επισκέφθηκε το κεντρικό εργοτάξιο της ΕΡΓΟΣΕ στο Λιανοκλάδι

Από τον Ιούνιο του 2017 θα δοθεί σε κυκλοφορία, αφού προηγούμενα, για τρεις μήνες, θα γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές στο σύνολο των εγκαταστάσεων, είπε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός.

«Μετά από πάρα πολλές δεκαετίες, το συνολικό έργο ολοκληρώνει την σιδηροδρομική ΠΑΘΕ. Με την ολοκλήρωση του μειώνεται κατά 1 ώρα, τουλάχιστον, η απόσταση της Αθήνας από τη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Σπίρτζης, τονίζοντας παράλληλα ότι «μένουν μόνο δύο τμήματα του έργου. Το ένα, Τιθορέα –Λιανοκλάδι, θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2017 και θα δοθεί σε κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2017, με τις δοκιμές που πρέπει να γίνουν και το δεύτερο τμήμα, Λιανοκλάδι- Δομοκός, θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2017 και θα δοθεί σε κυκλοφορία τον Μάρτη του 2018, μετά τους απαιτούμενους ελέγχους» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!