Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Spiegel: Ο Γκάμπριελ λέει όχι στην πολιτική λιτότητας του Σόιμπλε
[Tribune]: Spiegel: Ο Γκάμπριελ λέει όχι στην πολιτική λιτότητας του Σόιμπλε

[Tribune]: Spiegel: Ο Γκάμπριελ λέει όχι στην πολιτική λιτότητας του Σόιμπλε

«Φρένο» στην πολιτική λιτότητας που ασκεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιχειρεί να βάλει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αντικαγκελάριος της Γερμανίας και πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD).

«Μερικές φορές θα πρέπει να θέτει κανείς το ερώτημα εάν η πολιτική ζημιά την οποία προκαλεί η πολιτική της λιτότητας βαρύνει πιο πολύ από την τήρηση αρχών», τόνισε ο Γκάμπριελ σε ομιλία του στο προσκείμενο σε αυτό Ιδρυμα Φρίντριχ Εμπερτ στο Βερολίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Spiegel».

Στην ομιλία του, ο Γερμανός αντικαγκελάριος τάχθηκε ανοιχτά κατά της αυστηρής πολιτικής λιτότητας, προκειμένου να τηρηθούν συγκεκριμένοι στόχοι ελλειμμάτων στην Ευρώπη και επομένως κατά της πολιτικής την οποία υποστηρίζουν επί χρόνια οι χριστιανοδημοκράτες Μέρκελ και Σόιμπλε.

«Δεν υποστηρίζω το απεριόριστο δημόσιο χρέος», υπογράμμισε και σημείωσε: «Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνονται υπόψη και οι μεταρρυθμίσεις κατά την αξιολόγηση των ελλειμμάτων. Η ασφυκτική πολιτική της λιτότητας σε πολλές περιπτώσεις δεν βοηθά τις αντίστοιχες χώρες».

«Ο Σόιμπλε και η Μέρκελ ζητούν συνεχώς δημοσιονομική πειθαρχία. Αντίσταση υπάρχει κυρίως στην νότια Ευρώπη. Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό του Βελγίου, της Φινλανδίαςς, τη Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Σλοβενίας και της Κύπρου θα μπορούσαν να υπερβoύν τα δεσμευτικά όρια ελλείμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!