Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: O Σόιμπλε λέει «ναι» σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος
[Tribune]: O Σόιμπλε λέει «ναι» σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος

[Tribune]: O Σόιμπλε λέει «ναι» σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος

«Ο ESM εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω σε προτάσεις για την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», τόνισε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,Ντένις Κόλμπεργκ.

«Το Eurogroup συμφώνησε στις 24 Μαΐου 2016 να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Τα μέτρα απαριθμούνται σαφώς στην συμφωνία στην οποία και παραπέμπουμε. Μεταξύ άλλων αναφέρονται μέτρα για την εξασφάλιση του παρόντος χαμηλού επιτοκίου με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM) εργάζεται αυτήν την στιγμή πάνω σε προτάσεις για την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων», δήλωσε ο Κόλμπεργκ, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Handelsblatt» ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί με τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους .

Όσον αφορά στις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, για το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης το Σαββατοκύριακο μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο Κόλμπεργκ δεν το διέψευσε, σημειώνοντας:

«Το Εurogroup θα συνέλθει στις 5 Δεκεμβρίου και πάλι. Aπόψεις ανταλλάσσουμε φυσικά και εκτός Εurogroup τακτικά σε διάφορα επίπεδα. Παρακαλώ για την κατανόησή σας για το ότι δεν θα αναφερθούμε σε ενδεχόμενες συναντήσεις».

Το δημοσίευμα

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Handelsblatt», «τη Δευτέρα, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ θα παρουσιάσει τα σχετικά μέτρα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!