Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Σκουρλέτης: «Πιο κοντά σε συμφωνία με την ΠΓΔΜ»
[Tribune]: Σκουρλέτης: «Πιο κοντά σε συμφωνία με την ΠΓΔΜ»

[Tribune]: Σκουρλέτης: «Πιο κοντά σε συμφωνία με την ΠΓΔΜ»

«Πορευόμαστε θετικά και είμαστε πιο κοντά σε μια συμφωνία απ’ ότι πριν ή τέσσερις μήνες» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια.

«Από συνάντηση ΤσίπραΖάεφ προκύπτει ότι έγιναν βήματα ουσιαστικά, όμως παραμένει το ζητούμενο, που είναι μια συνολική συμφωνία που δεν τεμαχίζεται. Η θέση της ελληνικής πλευράς είναι γνωστή και περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση που προϋποθέτει συνταγματική αλλαγή εκ μέρους της ΠΓΔΜ» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας χθες Πέμπτη στην ΕΡΤ1.

Κατηγόρησε στη συνέχεια τη Ν.Δ. ότι έχει δυο και τρεις διαφορετικές γραμμές στο θέμα.

«Είναι εθνικό θέμα, και χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις και πλεόνασμα υπευθυνότητας. Είναι ευχής έργον να υπάρξουν οι 180 βουλευτές αλλά δεν εξαρτάται μόνο από την κυβέρνηση» είπε ο κ. Σκουρλέτης και εκτίμησε ότι «τα εθνικά ζητήματα, δεν πρέπει να μπαίνουν εν είδει δημοψηφίσματος και διλλήματος στον κόσμο».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία τόνισε ότι «το καινούριο ποιοτικό στοιχείο είναι ότι ολοκληρώνουμε ένα πρόγραμμα χωρίς να μπαίνουμε στο επόμενο» και «αυτό είναι μια μεγάλη ποιοτική διαφορά».

«Βαδίζουμε σε νέα κατάσταση, και έχουμε ενθαρρυντικά στοιχεία. Υπάρχει αύξηση των εξαγωγών μετά από πολλά χρόνια. Υπάρχουν σταθερά θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης αποκλιμάκωση της ανεργίας θετικές εκτιμήσεις διεθνών οίκων το τραπεζικό σύστημα φαίνεται μετά από χρόνια ότι ξαναπατάει στα πόδια του» παρατήρησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!