Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Σκουρλέτης: 37.000 θέσεις εργασίας για τη διαχείριση απορριμμάτων μέσω ΟΤΑ
[Tribune]: Σκουρλέτης: 37.000 θέσεις εργασίας για τη διαχείριση απορριμμάτων μέσω ΟΤΑ

[Tribune]: Σκουρλέτης: 37.000 θέσεις εργασίας για τη διαχείριση απορριμμάτων μέσω ΟΤΑ

Στις 37.000 θα φθάσουν οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια μέσω των επενδύσεων από το ΕΣΠΑ στη διαχείριση απορριμμάτων. Αυτό τόνισε μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως είπε «μπροστά μας έχουμε νέες προσκλήσεις, οι οποίες έρχονται να συμβάλλουν θετικά και να υποστηρίξουν την λειτουργία των Δήμων με πρόσθετους πόρους. Για τη διαχείριση απορριμμάτων, μέσω του τομεακού προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ θα ενεργοποιηθούν επιπλέον 200 εκατ. ευρώ. Ακόμη 332 εκατ. ευρώ θα προκύψουν για τον ίδιο λόγο από τα 13 ΠΕΠ (Περιφερειακά Τομεακά Προγράμματα). Για τη διαχείριση λυμάτων, μέσω των ΠΕΠ, αναμένεται να ενεργοποιηθούν προσκλήσεις 610 εκατ. ευρώ το αμέσως επόμενο διάστημα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού Εσωτερικών «η συμβολή όλων των παραπάνω δράσεων δεν περιορίζεται στην υλοποίηση έργων που, βεβαίως, τα έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη οι ΟΤΑ και βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Με συντηρητικούς υπολογισμούς αναμένεται η δημιουργία 25.000 νέων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και 12.000 θέσεων εργασίας κατά τη λειτουργία αυτών των υποδομών», επισήμανε.

Παράλληλα μίλησε και για τις:

-Επικείμενες προσκλήσεις, από το νέο έτος, για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικά κτήρια, συνολικού ύψους 245 εκατ. ευρώ, κυρίως μέσω ΠΕΠ.

-Δράσεις υπέρ της Αυτοδιοίκησης που εκπονούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (EKT) .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!