Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τι συζήτησε ο Κατρούγκαλος με τον Λαβρόφ στην Αγία Πετρούπολη
[Tribune]: Τι συζήτησε ο Κατρούγκαλος με τον Λαβρόφ στην Αγία Πετρούπολη

[Tribune]: Τι συζήτησε ο Κατρούγκαλος με τον Λαβρόφ στην Αγία Πετρούπολη

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετέβη την Πέμπτη 6 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη για το 23ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.

Στο περιθώριο του Φόρουμ, συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο εστίασαν στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, με έμφαση στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία.

Συζήτησαν επίσης την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων στο πλαίσιο του Κοινού Σχεδίου Δράσης (Joint Action Plan) 2019-2020, καθώς και τη διεύρυνση της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, με σημείο αναφοράς το Ελληνορωσικό Έτος (2019) Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ, ο Γ. Κατρούγκαλος ανέλυσε ειδικότερες πτυχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, εστιάζοντας στην πολιτιστική διπλωματία, τις δυνατότητες εξαγωγής του πολιτισμού και τους τρόπους προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς μιας χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δηλώσεις υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου σε συνέχεια της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας

«Οι ιστορικοί δεσμοί της χώρας μας με τη Ρωσία είναι πάντα παρόντες… (…) Είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση, σε θερμό κλίμα, με τον ομόλογό μου Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.

»Ξέρετε ότι οι χώρες μας έχουν παραδοσιακά, ιστορικά, πολύ καλές σχέσεις που βασίζονται σε κοινά στοιχεία ιστορίας και πολιτισμού.

»Και είναι πάντοτε το πολιτικό μας σπίτι η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιδιώκουμε όμως να παίξουμε ένα ρόλο γέφυρας ανάμεσα σε αυτήν και στη Ρωσική Ομοσπονδία.

»Άλλωστε, οποιοδήποτε σύστημα περιφερειακής ασφάλειας στην Ευρώπη δεν εντάσσει σε αυτό τη Ρωσία, δεν μπορεί να έχει προοπτικές επιτυχίας και σταθερότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!