Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: ΣΥΡΙΖΑ για συνταγματική αναθεώρηση: Η λογική Μητσοτάκη ταιριάζει περισσότερο σε τζογαδόρο
[Tribune]: ΣΥΡΙΖΑ για συνταγματική αναθεώρηση: Η λογική Μητσοτάκη ταιριάζει περισσότερο σε τζογαδόρο

[Tribune]: ΣΥΡΙΖΑ για συνταγματική αναθεώρηση: Η λογική Μητσοτάκη ταιριάζει περισσότερο σε τζογαδόρο

Απαντώντας στις διαρροές της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «η τολμηρή αναθεώρηση» στην οποία αναφέρεται η ΝΔ δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνταγματοποίηση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού».

«Η συνταγματική αναθεώρηση απαιτεί ευρύτερες συγκλίσεις και συναινέσεις, στη βάση όμως ενός συγκροτημένου πολιτικού πλαισίου.

Αντίθετα, η εμμονή του κ. Μητσοτάκη στο να κριθούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα του Συντάγματος που εισηγούνται τα κόμματα είναι, όχι μόνο αδιανόητη αλλά και συγκρούεται με τη λογική του Συντάγματος» απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου στις «πηγές» της ΝΔ για τις προτάσεις του κόμματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, που θα παρουσιάσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρο το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Η συνταγματική αναθεώρηση απαιτεί ευρύτερες συγκλίσεις και συναινέσεις, στη βάση όμως ενός συγκροτημένου πολιτικού πλαισίου. Αντίθετα, η εμμονή του κ. Μητσοτάκη στο να κριθούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα του Συντάγματος που εισηγούνται τα κόμματα είναι, όχι μόνο αδιανόητη αλλά και συγκρούεται με τη λογική του Συντάγματος.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτούνται δύο ψηφοφορίες σε δύο διαδοχικές κοινοβουλευτικές περιόδους, που χρειάζεται η πρώτη να έχει 151 και η δεύτερη 180 ή 180 η πρώτη και 151 η δεύτερη. Η λογική Μητσοτάκη δεν εστιάζει στη σύνθεση και στη συναίνεση, αλλά ταιριάζει περισσότερο σε τζογαδόρο, ενώ εκφράζει τη θεσμική ανευθυνότητα του ίδιου, ακόμα και στο κορυφαίο ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!