Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Σύροι πολίτες πανηγυρίζουν που ξεφορτώθηκαν τους «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές (φωτο)
[Tribune]: Σύροι πολίτες πανηγυρίζουν που ξεφορτώθηκαν τους «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές (φωτο)

[Tribune]: Σύροι πολίτες πανηγυρίζουν που ξεφορτώθηκαν τους «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές (φωτο)

Οι κάτοικοι της συριακής πόλη Κουντσάγια (Qudsaya), που βρίσκεται στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας Δαμασκού, ξεχύθηκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την ελευθερία τους.

Γιόρτασαν την απελευθέρωσή τους όχι από το καθεστώς Άσαντ, αλλά από τους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές, οι οποίοι από το 2012 (δηλαδή επί τέσσερα χρόνια) ταλαιπωρούσαν τον πληθυσμό με την αδιέξοδη υποτιθέμενη επανάστασή τους.

Οι κάτοικοι της Κουντσάγια συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης τους την Τρίτη και διαδήλωσαν υπέρ του συριακού στρατού.

Αφού αποχώρησαν, ύστερα από συνθήκη, οι ένοπλοι ισλαμιστές με τις οικογένειές τους από την Κουντσάγια και η κυβέρνηση ασφάλισε την περιοχή, επετράπη και σε εκείνους τους κατοίκους της πόλης που τα προηγούμενα χρόνια είχαν εγκαταλείψει στα σπίτια τους να επιστρέψουν σε αυτά.

Η Κουντσάγια βρίσκεται 5 χλμ βορειοδυτικά της Δαμασκού και ο πληθυσμός της είναι περίπου 150.000 άνθρωποι.

Όλοι αυτοί οι άμαχοι Σύροι πολίτες κρατούνταν όμηροι από 450 (όλους κι όλους) ένοπλους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές που έκαναν «επανάσταση» εις βάρος των ζωών των υπολοίπων.

Η κυβέρνηση της Συρίας ήρθε σε συνεννόηση με τους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές και συμφώνησαν να τους αφήσουν να φύγουν από την πόλη και να πάνε όπου θέλουν, δίχως να τους πειράξει κανείς, με τα όπλα τους και τις οικογένειές τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!