Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τη συνέχιση των συνομιλιών για το Κυπριακό θέλει η Λευκωσία
[Tribune]: Τη συνέχιση των συνομιλιών για το Κυπριακό θέλει η Λευκωσία

[Tribune]: Τη συνέχιση των συνομιλιών για το Κυπριακό θέλει η Λευκωσία

Τη συνέχιση των συνομιλιών για το Κυπριακό επιθυμεί η Κυπριακή Δημοκρατία, παρά τα προβλήματα των τελευταίων εβδομάδων.

Στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι μετά το ναυάγιο του Μοντ Πελεράν, οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν σε τρία παράλληλα επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυπριακή κυβέρνηση, το πρώτο επίπεδο αφορά τη συνέχιση της συζήτησης επί των κριτηρίων για το εδαφικό, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία επί αυτών, αποτύπωσή τους σε χάρτη και καθορισμός ημερομηνίας για πολυμερή διάσκεψη για το ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται η ανάγκη να υπάρξει διάλογος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για προετοιμασία του εδάφους για την πολυμερή διάσκεψη.

Το δεύτερο επίπεδο αφορά τις συζητήσεις για τις εκκρεμότητες, που υπάρχουν σε όλα τα άλλα κεφάλαια για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού.

Τέλος, το τρίτο επίπεδο αφορά άλλα παρεμφερή ζητήματα που δεν αφορούν τα έξι κεφάλαια, όπως τα οικονομικά της λύσης και τον τραπεζικό τομέα στα κατεχόμενα και την πρώτη ημέρα της λύσης.

Ακιντζί: Συζήτηση σε ξεχωριστά τραπέζια

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι μόνο σε «δύο ξεχωριστά τραπέζια, όπου στο ένα θα συζητεί η ελληνοκυπριακή με την τουρκοκυπριακή πλευρά και στο άλλο η Τουρκία, η Ελλάδα και η Βρετανία και θα υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους μπορεί να υπάρξει διέξοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό».

Όπως υποστήριξε, κάθε θέμα πρέπει να συζητηθεί εκ περιτροπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!