Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Συναγερμός για τους βομβαρδισμούς στη Συρία: Ανάγκη για επιστροφή στη διπλωματία
[Tribune]: Συναγερμός για τους βομβαρδισμούς στη Συρία: Ανάγκη για επιστροφή στη διπλωματία

[Tribune]: Συναγερμός για τους βομβαρδισμούς στη Συρία: Ανάγκη για επιστροφή στη διπλωματία

Την ανάγκη για άμεση επιστροφή στη διπλωματία προτάσσει η κυβέρνηση στον απόηχο των βομβαρδισμών στη Συρία από τις ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία.

Η απόφαση για κλιμάκωση στο συριακό μέτωπο έχει σημάνει συναγερμό στην Αθήνα, με το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Εξωτερικών να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και συντονισμό και να παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις με ιδιαίτερη προσοχή.

Και τούτο, διότι μία γενικευμένη ανάφλεξη στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου, πέραν της ατραπούς ενός νέου ψυχρού πολέμου που θα εγκυμονεί κινδύνους για την ευρύτερη γεωπολιτική ευστάθεια, προεξοφλείται πως θα έχει αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα, καθώς μία τέτοια εξέλιξη δε μπορεί παρά να κινδύνους για ενδεχόμενη αύξηση των προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη από χθες ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον στο συριακό μέτωπο κατά την ημίωρη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έστειλε το μήνυμα πως δε θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επέμβαση.

Ενδεικτικό είναι πως ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε την χρήση χημικών όπλων τονίζοντας ότι απαιτεί αποφασιστικές πρωτοβουλίες απο την ΕΕ.

Τόνισε ωστόσο την πάγια θέση της Ελλάδας υπέρ της επίλυσης διαφορών μέσω της διπλωματικής οδού, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να γίνουν προσπάθειες για ειρηνική επίλυση με βάση τη σουηδική πρόταση και γνωστοποίησε πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δε θα συμμετέχουν σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!