Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Το σημαντικό πόστο που αναλαμβάνει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης
[Tribune]: Το σημαντικό πόστο που αναλαμβάνει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης

[Tribune]: Το σημαντικό πόστο που αναλαμβάνει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης

Σημαντική είδηση ανακοινώθηκε για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης παίρνει στα χέρια του όλο το χαρτοφυλάκιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, του γνωστού και ως rescEU.

Πρόκειται για τον μηχανισμό που πρόσφατα ενεργοποιήθηκε για να συνδράμει στη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, μετά την επιτυχή διαπραγμάτευση του πρώτου πακέτου που αφορούσε τη δημιουργία του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με ευνοϊκούς όρους για την Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, ορίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εισηγητής για τον φάκελο ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Το rescEU δημιουργήθηκε για να προσφέρει βοήθεια στα κράτη – μέλη που αντιμετωπίζουν φυσικές καταστροφές, ειδικά μετά τις θανατηφόρες πυρκαγιές στην Πορτογαλία το 2017 και στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018.

Δεξαμενή μέσω πυρόσβεσης

Εκτός από την ήδη υφιστάμενη εθελοντική αποστολή βοήθειας, πλέον θα υπάρχει και η νέα Ευρωπαϊκή δεξαμενή μέσων, όπως πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, που θα αγοραστούν από τα κράτη – μέλη με Ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση της τάξης του 80%-90%.

Τα μέσα αυτά θα είναι έτοιμα να σταλούν όπου χρειάζονται, όταν τα εθνικά μέσα δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Παράλληλα, προβλέπεται για πρώτη φορά η δυνατότητα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποσοστού έως 75% των εξόδων επισκευής των μέσων που διαθέτουν τα κράτη – μέλη.

Μία πολύ σημαντική πρόβλεψη για την Ελλάδα, καθώς ένα σημαντικό μέρος του εναερίου στόλου μας βρίσκεται καθηλωμένο λόγω αδυναμία επισκευής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!