Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Σεργκέι Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν ένα «οιονεί κράτος» στην ανατολική Συρία
[Tribune]: Σεργκέι Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν ένα «οιονεί κράτος» στην ανατολική Συρία

[Tribune]: Σεργκέι Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν ένα «οιονεί κράτος» στην ανατολική Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν ένα «οιονεί κράτος» στη Συρία, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή, σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στη Μόσχα στο γαλλόφωνο πρόγραμμα του Russia Today, στο περιοδικό Paris Match και στην εφημερίδα Le Figaro.

«Στη συριακή επικράτεια υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις ανατολικά του Ευφράτη όπου συμβαίνουν απαράδεκτα πράγματα. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να κάνουν χρήση αυτών των εδαφών μέσω των Σύρων συμμάχων τους -πάνω από όλους μέσω των Κούρδων- ώστε να εγκαθιδρύσουν εκεί ένα “οιονεί κράτος”», υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Οι ΗΠΑ προσπαθούν παράνομα να δημιουργήσουν ένα “οιονεί κράτος” σε αυτό το έδαφος, προσπαθώντας να κάνουν τα πάντα εκεί για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής για τους “υφισταμένους” τους, δημιουργώντας μια δομή εξουσίας η οποία είναι μια εναλλακτική λύση στη νόμιμη (δομή) της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και βοηθώντας ενεργά στην επιστροφή των προσφύγων και την εγκατάστασή τους εκεί», πρόσθεσε.

«Στην περιοχή αυτή, οι ΗΠΑ προσπαθούν κατά κανόνα να διατηρήσουν την κατάσταση ζεστή, ώστε όλοι να τελούν οριακά. Και σε τέτοια λασπώδη νερά, είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να πιάσουν τα ψάρια που θέλουν», είπε.

Παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί -και ούτε πρόκειται να το κάνει- για το «οιονεί κράτος-εμιράτο» ισλαμιστών και τζιχαντιστών που εγκαθιδρύει η Τουρκία στη βορειοδυτική Συρία, με τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας και του Ιράν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!