Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο Σαμαράς φοβήθηκε την Τουρκία και σιώπησε για την ΑΟΖ – Τον «κάρφωσε» ο Αγγ. Συρίγος
[Tribune]: Ο Σαμαράς φοβήθηκε την Τουρκία και σιώπησε για την ΑΟΖ – Τον «κάρφωσε» ο Αγγ. Συρίγος

[Tribune]: Ο Σαμαράς φοβήθηκε την Τουρκία και σιώπησε για την ΑΟΖ – Τον «κάρφωσε» ο Αγγ. Συρίγος

«Η Τουρκία κατέθετε συντεταγμένες διεκδικώντας την ΑΟΖ από Ρόδο έως Πάφο και εμείς δεν θέλαμε να χαλάσουμε το καλό κλίμα» – «Έχουμε οικονομική κρίση δεν αντέχουμε πολεμικές εντάσεις». Αυτή ήταν η στάση του μακεδονοκάπηλου Σαμαρά, ως πρωθυπουργού της χώρας.

Του «τζάμπα μάγκα», που ενώ το έπαιζε -και το παίζει- σκληρός και ανένδοτος απέναντι στα Σκόπια, είχε πέσει στα… τέσσερα απέναντι στην Τουρκία.

Ηχηρό ήταν το άδειασμα του Αντώνη Σαμαρά αλλά και συνολικά της κυβέρνησης Σαμαρά–Βενιζέλου από τον γνωστό διεθνολόγο Άγγελο Συρίγο, με αφορμή τη στάση της χώρας απέναντι στην Τουρκία την περίοδο 2012-2013, όταν η Άγκυρα προχωρούσε στην κατάθεση των συντεταγμένων για την υφαλοκρηπίδα με την οποία διεκδικούσε όλη την περιοχή από την Ρόδο έως και την Πάφο.

Εκεί που σήμερα δηλαδή προσπαθεί εκ νέου να δημιουργήσει ένταση.

Όπως εξήγησε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και υποψήφιος της ΝΔ, στις 30 Απριλίου 2012 η Τουρκία προχώρησε στην κατάθεση συντεταγμένων για την υφαλοκρηπίδα χαρακτηρίζοντας δική της όλη την περιοχή από τον 28ο έως τον 32ο μεσημβρινό, δηλαδή όλη την περιοχή από την Ρόδο έως την Πάφο.

«Εμείς διαμαρτυρηθήκαμε λέγοντας ότι δεν είναι σωστό αυτό, αλλά δεν εξηγήσαμε για ποιον λόγο δεν είναι σωστό… ή ποιες περιοχές είναι δικές μας» εξήγησε ο καθηγητής και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Και στην συνέχεια έκανε την απίστευτη αποκάλυψη ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις την εποχή εκείνη δεν προχώρησαν σε αυτό που έπρεπε να κάνουν γιατί δεν ήθελαν να προκαλέσουν ένταση με την Τουρκία και να μην ρίξουν λάδι στην φωτιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!