Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Σαλέχ Μουσλίμ: Η Ομοσπονδιακή Επικράτεια της Βόρειας Συρίας δεν θα είναι ανεξάρτητο κράτος
[Tribune]: Σαλέχ Μουσλίμ: Η Ομοσπονδιακή Επικράτεια της Βόρειας Συρίας δεν θα είναι ανεξάρτητο κράτος

[Tribune]: Σαλέχ Μουσλίμ: Η Ομοσπονδιακή Επικράτεια της Βόρειας Συρίας δεν θα είναι ανεξάρτητο κράτος

Ο Σαλέχ Μουσλίμ, συμπρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος των Κούρδων της Συρίας PYD, αποσαφήνισε ότι η Ροζάβα, η ντε φάκτο αυτόνομη κουρδική επικράτεια στη βόρεια Συρία, που πλέον ονομάζεται Ομοσπονδιακή Δημοκρατική Επικράτεια της Βόρειας Συρίας, θα είναι ομοσπονδιακή περιοχή σε μια μελλοντική συριακή ομοσπονδία.

Το Σύνταγμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατικής Επικράτειας της Βόρειας Συρίας μπορεί να αποτελέσει και ένα μοντέλο για την προτεινόμενη μελλοντική συριακή ομοσπονδία.

«Προτείνουμε ένα δημοκρατικό ομοσπονδιακό σχέδιο για το μέλλον της Συρίας», είπε ο Μουσλίμ μιλώντας στο Asia Times.

«Πριν μερικές ημέρες η Ομοσπονδιακή Δημοκρατική Επικράτεια της Βόρειας Συρίας εντός του σχεδίου για μια δημοκρατική συριακή ομοσπονδία, ανακοινώθηκε. Η Ροζάβα είναι μέρος αυτού του ομοσπονδιακού σχεδίου, είναι μέρος αυτής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατικής Επικράτειας της Βόρειας Συρίας μαζί με άλλες απελευθερωμένες περιοχές», δήλωσε ο Μουσλίμ.

«Το σχέδιο στηρίζεται στη γεωγραφία και όχι στην εθνότητα. Στις απελευθερωμένες περιοχές της Συρίας, όλα τα έθνη της Συρίας συγκάλεσαν μια συνάντηση και διακήρυξαν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατική Επικράτεια της Βόρειας Συρίας», πρόσθεσε ο Μουσλίμ, αναφερόμενος στην αλλαγή του ονόματος, το οποίο συμφωνήθηκε ώστε να μην έχει η περιοχή συγκεκριμένα εθνικά ή θρησκευτικά χαρακτηριστικά.

Αν και το μέλλον της Συρίας είναι αβέβαιο και τελεί υπό διαπραγματεύσεις, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατική Επικράτεια της Βόρειας Συρίας θα συνεχίσει να αυτοκυβερνιέται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!