Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Ρωσία ζητά από το Σ.Α. του ΟΗΕ να ξεχωρίσει τζιχαντιστές από «αντάρτες» στο Χαλέπι
[Tribune]: Η Ρωσία ζητά από το Σ.Α. του ΟΗΕ να ξεχωρίσει τζιχαντιστές από «αντάρτες» στο Χαλέπι

[Tribune]: Η Ρωσία ζητά από το Σ.Α. του ΟΗΕ να ξεχωρίσει τζιχαντιστές από «αντάρτες» στο Χαλέπι

Nα εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να διαχωριστούν οι (όποιες) μετριοπαθείς δυνάμεις από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές που είναι ταμπουρωμένοι στο ανατολικό στο Χαλέπι, ζητεί η Ρωσία από τις χώρες που ασκούν επιρροή σε ομάδες της ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με προσχέδιο απόφασης που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χθες Τρίτη.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε ότι το προσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από το 15μελές Συμβούλιο, ζητεί ακόμη από όλες τις πλευρές να εμποδίσουν υλική και χρηματική βοήθεια να φτάσει σε ομάδες τις οποίες το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατικές.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Ρωσία άσκησε βέτο σε ένα προσχέδιο απόφασης που είχε υποβάλει η Γαλλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο ζητούσε την άμεση διακοπή των βομβαρδισμών από τη συριακή κυβέρνηση και τη Ρωσία εναντίον των συνοικιών στο ανατολικό Χαλέπι που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Διπλωμάτες που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι είναι μάλλον απίθανο να υποστηρίξουν την πρόταση της Ρωσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!