Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Reuters: Εντολή δέσμευσης περιουσίας του Γιώργου Νίκα για το σκάνδαλο της Goldman Sachs
[Tribune]: Reuters: Εντολή δέσμευσης περιουσίας του Γιώργου Νίκα για το σκάνδαλο της Goldman Sachs

[Tribune]: Reuters: Εντολή δέσμευσης περιουσίας του Γιώργου Νίκα για το σκάνδαλο της Goldman Sachs

Άμεση εντολή για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία Γιώργου Νίκα εδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Τρίτη ενώ συνελήφθη ο Τηλέμαχος Λαβίδας .

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Επιτροπή εξέδωσε τη σχετική απόφαση για τον ιδιοκτήτης τηςGRK Fresh, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε σκάνδαλο της Goldman Sachs για αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Ο Γιώργος Νίκας είναι μεταξύ αυτών που εξακολουθεί να αναζητά η αμερικανική εισαγγελία ενώ ο Τηλέμαχος Λαβίδας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, συνελήφθη την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι οι Γιώργος Νίκας και Τηλέμαχος Λαβίδας, της γνωστής εταιρείας αλλαντικών και της Lavipharm- σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο, μετά τη σύλληψη του Μπράιαν Κοέν την Παρασκευή. Ο Κοέν, εκ των αντιπροέδρων της Goldman Sachs αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 250.000 δολαρίων.

Ο Κόεν μοιράστηκε απόρρητες πληροφορίες με τρίτο πρόσωπο που δεν έχει ταυτοποιηθεί και που εκείνος στη συνέχεια τις μοιράστηκε με τον Γιώργο Νίκα, τον 54χρονο Έλληνα ιδιοκτήτη της αλυσίδας GRK Fresh και στον οποίο επίσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, ο Κοέν έλαβε ένα ποσό σε μετρητά ως αντάλλαγμα για τις εμπιστευτικές πληροφορίες που διέρρευσε το διάστημα μεταξύ Απριλίου 2015 και Νοεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με έγγραφα που περιέχονται στην καταγγελία και επικαλείται το δημοσίευμα του Bloomberg, ο Κοέν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και λίγο αργότερα η Buffalo Wild Wings ζήτησε βοήθεια από τη Goldman Sachs καθώς την είχε προσεγγίσει για εξαγορά η Arby’s Restaurant Group.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!