Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Reuters: Οι εχθροί του Ερντογάν μετά τη συμφωνία με Τρίπολη
[Tribune]: Reuters: Οι εχθροί του Ερντογάν μετά τη συμφωνία με Τρίπολη

[Tribune]: Reuters: Οι εχθροί του Ερντογάν μετά τη συμφωνία με Τρίπολη

Τους εχθρούς που δημιούργησε ο Ερντογάν στη Μεσόγειο μετά την προκλητική συμφωνία του με την ετοιμόρροπη «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» της Λιβύης για τον καθορισμό θαλάσσιων συνόρων, επιχειρεί να χαρτογραφήσει το πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο επίσης κάνει εκτενή αναφορά και στις επιπτώσεις της τουρκολιβυκής συμφωνίας.

Το ρεπορτάζ επικαλείται αναλυτές που εκτιμούν ότι η Άγκυρα με την υπογραφή του μνημονίου με την κυβέρνηση της Τρίπολης ήθελε να προκαλέσει συναγερμό στην Ελλάδα και την Κύπρο προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι είναι έτοιμη να παίξει σκληρά και να επιβάλλει νέες διαπραγματεύσεις για τις χρόνιες διαμάχες της με τις δύο χώρες.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία έβαλε ένα σημαντικό εμπόδιο, σύμφωνα με το Reuters, στις προσπάθειες της Κύπρου, της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Αιγύπτου να κατασκευάσουν τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed.

Το μήνυμα της Τουρκίας ήταν ξεκάθαρο προς την Ε.Ε., την Αίγυπτο και το Ισραήλ ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει εκμετάλλευση στα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου και να δοθεί ενεργειακό πλεονέκτημα σε άλλα κράτη.

Οι εχθροί

«Ταυτόχρονα με το να βάζει την Τουρκία σε τροχιά σύγκρουσης με την Ελλάδα και την Κύπρο (σ.σ. η συμφωνία με την Τρίπολη) επιδεινώνει τις εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Ε.Ε. και προστίθεται στις τρέχουσες διαμάχες για την μεταναστευτική πολιτική και τα ευρύτερα ερωτήματα για τον ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», υπογράμμισε το ρεπορτάζ.

Παράλληλα σημείωσε ότι η συμφωνία ανεβάζει τους τόνους με την Αίγυπτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!