Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα εξοικονομεί 10 δισ. ετησίως από τον «φθηνό» δανεισμό του ESM
[Tribune]: Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα εξοικονομεί 10 δισ. ετησίως από τον «φθηνό» δανεισμό του ESM

[Tribune]: Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα εξοικονομεί 10 δισ. ετησίως από τον «φθηνό» δανεισμό του ESM

Oι χώρες που βρέθηκαν σε πρόγραμμα του ESM, του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης, εξοικονομούν σημαντικά κεφάλαια από τον «φθηνό» δανεισμό του μηχανισμού ανέφερε ο Kλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στο Κολλέγιο των Επιτρόπων, υπενθυμίζοντας την περίπτωση της Ελλάδας, η οποία εξοικονομεί 10 δισ. ετησίως ή 5,6% του ΑΕΠ.

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που βρίσκεται ακόμη σε ενεργό πρόγραμμα του ESM.Είναι στο τελευταίο έτος του τρέχοντος προγράμματος και η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί.

Εάν συνεχίσει να κάνει αυτές τις αλλαγές, οι πιθανότητες είναι καλές να μπορεί να αναχρηματοδοτείται τακτικά από τις αγορές μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του επόμενου έτους.Ήδη, η Ελλάδα έκανε ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή τον Ιούλιο, όταν εξέδωσε το πρώτο της ομόλογο από το 2014.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης υποσχέθηκαν να παράσχουν περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους στο τέλος του προγράμματος εάν χρειαστεί και εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.Εν ολίγοις, η Ευρώπη έδωσε μια ολοκληρωμένη πολιτική απάντηση στην κρίση».

Συνεχίζοντας ο Κλάους Ρέγκλινγκ είπε: «Ο ESM δάνεισε τις χώρες με το ίδιο επιτόκιο με αυτό που ο μηχανισμός δανείστηκε μέσω των αγορών, ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!