Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ραγκούσης-Σπίρτζης: «Ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει την ΕΥΠ σε ΚΥΠ»
[Tribune]: Ραγκούσης-Σπίρτζης: «Ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει την ΕΥΠ σε ΚΥΠ»

[Tribune]: Ραγκούσης-Σπίρτζης: «Ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει την ΕΥΠ σε ΚΥΠ»

«Τροπολογία όνειδος» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για την ΕΥΠ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δημιουργεί ένα «θεσμικό αντιδημοκρατικό τέρας».

«Με την τροπολογία Μητσοτάκη για τη νομιμοποίηση Κοντολέοντα δεν κατέρρευσε μόνον κάθε έννοια αξιοκρατίας κι ευνομίας στο ελληνικό κράτος.

»Ούτε κατέρρευσε μόνον η αξιοπιστία του Πρωθυπουργού.

»Με την τροπολογία όνειδος που υπερψήφισαν 150 συγκεκριμένοι βουλευτές της Ν.Δ. για την ΕΥΠ, θεσμοθετήθηκε κάτι πολύ χειρότερο» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης και ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως υποστηρίζουν, «ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει την ΕΥΠ σε ΚΥΠ» καθώς με την επίμαχη τροπολογία «προχωρούν στη δημιουργία συνδέσμων της ΕΥΠ επί της δημόσιας διοίκησης χωρίς την υποχρέωση να δημοσιεύουν στο ΦΕΚ κάθε πληροφορία, σχετική με τις δραστηριότητές τους, ενώ θα μπορούν αφανώς να χρηματοδοτούνται από τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

«Το κράτος της Δεξιάς οικοδομείται με γρήγορους ρυθμούς στην πιο σκληρή εκδοχή του διότι πλέον: α) Μπορεί να τοποθετηθεί συνεργάτης του ΠΘ ή «εκλεκτός» της Κυβέρνησης οπουδήποτε στη δημόσια διοίκηση, χωρίς καμία ανακοίνωση και για να λειτουργεί ως «σύνδεσμος» χωρίς κανένα κανόνα β) Η όποια παράνομη δραστηριότητα του, στο εσωτερικό της χώρας – παρακολούθηση υπαλλήλων, παρακολούθηση πολιτικών προϊσταμένων, υπεξαίρεση εγγράφων, καταπάτηση νόμου προσωπικών δεδομένων, κ.α. – θα μπορεί να συγκαλυφθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του ‘μνημονίου συνεργασίας’, χωρίς καμία συνέπεια» προσθέτουν οι κ. Ραγκούσης και Σπίρτζης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!