Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ραγδαίες εξελίξεις: Οι Κούρδοι (SDF) παραδίδουν τέσσερις πόλεις σε Άσαντ, Ρωσία και Ιράν – Γελάνε οι Τούρκοι
[Tribune]: Ραγδαίες εξελίξεις: Οι Κούρδοι (SDF) παραδίδουν τέσσερις πόλεις σε Άσαντ, Ρωσία και Ιράν – Γελάνε οι Τούρκοι

[Tribune]: Ραγδαίες εξελίξεις: Οι Κούρδοι (SDF) παραδίδουν τέσσερις πόλεις σε Άσαντ, Ρωσία και Ιράν – Γελάνε οι Τούρκοι

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) παραδίδουν μια σειρά από πόλεις στο συριακό καθεστώς και στη Ρωσία, ως ύστατη λύση να αναχαιτιστεί η τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με κουρδικές διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE, «το μοναδικό μας πρόβλημα είναι η τουρκική πολεμική αεροπορία, την οποία δεν έχουμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε. Εάν δεν μας βομβάρδιζαν τα τουρκικά αεροπλάνα είχαμε τη νίκη βέβαιη».

Η Ελίζαμπεθ Τσουρκόφ έγραψε στο Twitter ότι οι Κούρδοι παραδίδουν στο συριακό καθεστώς τη Μανμπίτζ, τη Ράκα, την Κόμπανι και πιθανά το Καμισλί.

«Η ηγεσία των YPG αποφάσισε να παραδοθεί στο καθεστώς και να προσπαθήσει να εξασφαλίσει ορισμένες ελάχιστες παραχωρήσεις (δικαιώματα)».

Αυτό είναι προτιμότερο, συνεχίζει η ίδια, από την αντίσταση σε μια τουρκική εισβολή που θα οδηγήσει στον εκτοπισμό, στην καταστροφή και στον χαμό, όπως συνέβη στην Εφρίν (Αφρίν).

Κουρδικές μιντιακές πηγές αναφέρουν ότι συριακά στρατεύματα -προφανώς ενισχυμένα με Ιρανούς και Ρώσους μισθοφόρους- κινούνται προς τα βόρεια να σταματήσουν την τουρκική εισβολή.

Η ιστοσελίδα «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά», επιβεβαιώνει τις διαπραγματεύσεις των SDF με παραστρατιωτικούς του συριακού καθεστώτος για παράδοση της πόλης Ράκα στην κυβέρνηση.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, Ρατζίπ Σοϊλού, έγραψε πως «ένας Τούρκος αξιωματούχος απλά γέλασε μαζί μου όταν του ανέφερα ότι το καθεστώς Άσαντ θα πάρει υπό τον έλεγχό του Μανμπίτζ και Κομπάνι».

Ανακοίνωση συριακού στρατού

Ο συριακός αραβικός στρατός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εισέλθει στο Καμισλί, στη Μανμπίτζ και σε άλλες πόλεις για να αποτρέψει την πτώση τους στα χέρια των υποστηριζομένων από την Τουρκία τρομοκρατών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!