Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας προειδοποιεί ότι ο «χρόνος τελειώνει» για συμφωνία στο Brexit
[Tribune]: Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας προειδοποιεί ότι ο «χρόνος τελειώνει» για συμφωνία στο Brexit

[Tribune]: Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας προειδοποιεί ότι ο «χρόνος τελειώνει» για συμφωνία στο Brexit

Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία για το Brexit, δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

«Πιστεύω ότι είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Μέι και την ομάδα της. Ο χρόνος τελειώνει. Υπάρχουν προτάσεις για μια άλλη σύνοδο κορυφής τον Οκτώβριο και μετά τον Νοέμβριο.

»Η Ιρλανδία είναι μια χώρα η οποία προφανώς επιθυμεί να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μη συμφωνίας, θέλουμε να αποφύγουμε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά προετοιμαζόμαστε για αυτό.

»Αλλά πιστεύω ότι πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας τις επόμενες δύο εβδομάδες για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία», επεσήμανε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

«Αυτή η συμφωνία φυσικά θα περιλαμβάνει τρία στοιχεία, άρα συμφωνίες αποχώρησης που προβλέπουν έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου με μια μεταβατική περίοδο, ένα πρωτόκολλο για την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία που διασφαλίζει ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν θα υπάρξει ένα σκληρό σύνορο στην Ιρλανδία, και επίσης μια κοινή πολιτική δήλωση που να αναφέρει επιγραμματικά πώς θα είναι η νέα σχέση», δήλωσε ο Βαράντκαρ.

«Η πρωθυπουργός Μέι και εγώ έχουμε συνομιλίες γι’ αυτό συνεχώς, αλλά αυτή είναι μια διαπραγμάτευση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, και η Ιρλανδία παραμένει στην καρδιά της Ευρώπης, παραμένουμε στην ενιαία αγορά, στο ευρώ, βοηθούμε να υπερασπιστούμε αυτά τα μεγάλα σχέδια που έχουν φέρει τεράστια ευημερία σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!