Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Πρωθυπουργός Ιρλανδίας: Δεν θα δεχθούμε εκφοβισμό για το Brexit
[Tribune]: Πρωθυπουργός Ιρλανδίας: Δεν θα δεχθούμε εκφοβισμό για το Brexit

[Tribune]: Πρωθυπουργός Ιρλανδίας: Δεν θα δεχθούμε εκφοβισμό για το Brexit

Σε συνέντευξη του ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ, υποστήριξε ότι η Ιρλανδία δεν θα δεχθεί εκφοβισμό για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διαφωνία μεταξύ του Λονδίνου και του Δουβλίνου για τα σχέδια αναφορικά με τα ιρλανδικά σύνορα έχει γίνει το πλέον επίμαχο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συμφωνία διαζυγίου.

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον κάλεσε την Ιρλανδία να καταργήσει τη ρήτρα του λεγόμενου «backstop» για τα ιρλανδικά σύνορα που προέβλεπε η συμφωνία την οποία διαπραγματεύθηκε η προκάτοχός του Τερέζα Μέι.
«Η Ιρλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εκφοβισμό για αυτό το θέμα και, ως κυβέρνηση και ως χώρα, πιστεύω ότι θα εμμείνουμε στη θέση μας», δήλωσε ο Βαράντκαρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Irish «Daily Mirror».

Ο Βαράντκαρ δήλωσε ότι η Ιρλανδία έχει την «απόλυτη στήριξη» από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το θέμα του «backstop», που σχεδιάστηκε ως δικλείδα ασφαλείας για να αποφευχθούν οι συνοριακοί έλεγχοι μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο Βαράντκαρ δήλωσε ότι η χθεσινή του, πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζόνσον, «πήγε σχετικά καλά» και ότι δεν θεωρεί περιφρόνηση το γεγονός ότι το τηλεφώνημα έγινε έξι ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Βρετανού πρωθυπουργού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!