Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Πρόταση επενδυτών από Χόλιγουντ για μόνιμο στούντιο παραγωγών στη Σύρο
[Tribune]: Πρόταση επενδυτών από Χόλιγουντ για μόνιμο στούντιο παραγωγών στη Σύρο

[Tribune]: Πρόταση επενδυτών από Χόλιγουντ για μόνιμο στούντιο παραγωγών στη Σύρο

Άρωμα Χόλιγουντ θα αποκτήσει η Σύρος έπειτα από πρόταση που έλαβε το κυκλαδίτικο νησί, ούτως ώστε να «φιλοξενήσει» μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.

Η «αρχόντισσα των Κυκλάδων» όπως αρκετοί την αποκαλούν, βρέθηκε στο μικροσκόπιο ομάδα παραγωγών-σκηνοθετών από το χώρο του θεάματος, καταθέτοντας πρόταση δημιουργίας μόνιμων εγκαταστάσεων για μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .

Πρόκειται για μια επενδυτική πρόταση με τεράστια οφέλη για την οικονομία και τον τουρισμό του νησιού, των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου, ενώ σημειώνεται ότι το ύψος της αρχικής επένδυσης προϋπολογίζεται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ με δυνατότητες για επιπλέον χρηματοδότηση ακόμη και από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Πέραν της δημιουργίας κινηματογραφικού στούντιο, το σχέδιο περιλαμβάνει δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου με σπουδαστές από όλο τον κόσμο, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η παραγωγή δύο ταινιών με προϋπολογισμό δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2017.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, το πρότζεκτ υπό τον τίτλο «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο» έχει την υπογραφεί ενός εκ των κορυφαίων σκηνοθετών-παραγωγών του Χόλιγουντ, του Steven Bernstein ο οποίος επισκέφτηκε το νησί το καλοκαίρι ενώ στην επενδυτική ομάδα συμμετέχουν και άλλοι καταξιωμένοι παραγωγοί, σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές όπως οι Richard Gladstein, Andrew Lane, Martin Meunier, George Macropulos και Gary Romolo Fiorelli.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!