Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Πρόεδρος Καταλονίας: Η ΕΕ θα μας αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος
[Tribune]: Πρόεδρος Καταλονίας: Η ΕΕ θα μας αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος

[Tribune]: Πρόεδρος Καταλονίας: Η ΕΕ θα μας αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος

Ο Πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόντ δήλωσε σε συνέντευξη στο Παρίσι ότι η ΕΕ θα αναγνωρίσει μια ανεξάρτητο Καταλονία, αναφέροντας το παράδειγμα της Σλοβενίας και της πρώην Γιουγκοσλαβίας, καθώς και της Σκωτία και της δυσαρέσκειάς της με το Brexit.

Σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 17 Οκτωβρίου, ο Puigdemont μίλησε για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Καταλονίας σε αυτό.

«Θυμάμαι όταν ο Ζακ Ντελόρ (πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) δήλωσε ότι η ανεξαρτησία της Σλοβενίας δεν θα μπορούσε ποτέ να αναγνωριστεί (…)εντάχθηκε στην ΕΕ το 2004),» είπε.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόντ επέμεινε ότι μια ανεξάρτητη Καταλονία θα αναγνωριστεί από την ΕΕ, επειδή, κατά την άποψή του, θα ήταν προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχει όρεξη για ανεξαρτησία λόγω οικονομικών ανησυχιών, και υπογράμμισε ότι η Ισπανία εξαρτάται περισσότερο από την Καταλονία ως προς αυτό από ό, τι το αντίστροφο.

«Είναι αλήθεια ότι το κράτος μάς έχει δανείσει χρήματα, αλλά αυτό συνέβη επειδή δεν ήμασταν σε θέση να βγούμε στις διεθνείς αγορές και να ζητήσουμε επενδύσεις από μόνοι μας», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!