Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Πώς ο ΟΗΕ θα «μαζέψει» στη Νέα Υόρκη 128 ηγέτες από όλο τον πλανήτη
[Tribune]: Πώς ο ΟΗΕ θα «μαζέψει» στη Νέα Υόρκη 128 ηγέτες από όλο τον πλανήτη

[Tribune]: Πώς ο ΟΗΕ θα «μαζέψει» στη Νέα Υόρκη 128 ηγέτες από όλο τον πλανήτη

Ογδόντα τέσσερις αρχηγοί κρατών και 44 αρχηγοί κυβερνήσεων αναμένονται στη Νέα Υόρκη εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πρόκειται για μία από τις πλέον μαζικές – από απόψεως συμμετοχής ηγετών – Γενικές Συνελεύσεις και όπως δήλωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, ο ίδιος έχει προγραμματίσει 70 συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ενώ θα λάβει μέρος σε συνολικά 40 εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αν και η συζήτηση στη Γενική Συνέλευση ξεκινά την Τρίτη, τη Δευτέρα αρχίζουν οι πολλές συναντήσεις υψηλού επιπέδου.

Οι δύο πρώτες εκδηλώσεις με πρωτοβουλία του γ.γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τους στόχους του 2030, θα γίνουν τη Δευτέρα.

Η πρώτη εστιάζεται στη στρατηγική για τη νεολαία (στο πλαίσιο της στρατηγικής του «Νεολαία 2030» ο κ. Γκουτέρες θα κηρύξει την έναρξη της πρωτοβουλίας του «Απεριόριστη Γενιά).

Η δεύτερη αφορά στη χρηματοδότηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης 2030 και στις εργασίες της θα συμμετάσχει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η εκδήλωση που συγκεντρώνει φέτος το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη – Νέλσον Μαντέλα, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, την οποία θα προσφωνήσει σχεδόν το σύνολο των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!