Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Πώς μπορούν οι ενδιάμεσες εκλογές να «φρενάρουν» τα σχέδια του Τραμπ
[Tribune]: Πώς μπορούν οι ενδιάμεσες εκλογές να «φρενάρουν» τα σχέδια του Τραμπ

[Tribune]: Πώς μπορούν οι ενδιάμεσες εκλογές να «φρενάρουν» τα σχέδια του Τραμπ

Η ώρα της κρίσης έφθασε. Δύο χρόνια μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, στις 8 Νοεμβρίου του 2016, οι Αμερικανοί επιστρέφουν στις κάλπες για να τον κρίνουν για το πρώτο μισό της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Μολονότι το όνομά του δεν υπάρχει σε κανένα ψηφοδέλτιο, για την πλειονότητα των Αμερικανών αυτές οι ενδιάμεσες εκλογές συνιστούν ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της ανατρεπτικής πολιτικής του.

Οι ενδιάμεσες αυτές εκλογές αφορούν ωστόσο πολλά άλλα πράγματα, σχολιάζει ο Νταν Μπαλζ στην «Washington Post»: από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο είναι προτεραιότητα για τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, έως τη μετανάστευση και την οικονομία που φαίνεται να απασχολούν περισσότερο τους Ρεπουμπλικανούς.

Πάνω από όλα όμως, αυτό που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές – και γι’ αυτό τις καθιστά διαφορετικές από κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση στο πρόσφατο παρελθόν – είναι η εικόνα των ΗΠΑ σήμερα και αν οι Αμερικανοί θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν αυτήν την εικόνα στο μέλλον.

Χωρίς αμφιβολία, η ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ συνέβαλε σημαντικά στο να αυξηθεί η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές και από τα δύο στρατόπεδα.

Πρακτικά, οι Αμερικανοί καλούνται να επιλέξουν ποιο κόμμα επιθυμούν να έχει τον έλεγχο του Κογκρέσου. Οι Ρεπουμπλικανοί είναι έτοιμοι για απώλειες στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ελπίζουν ωστόσο ότι θα διατηρήσουν το προβάδισμα στη Γερουσία, αν μη τι άλλο στις πολιτείες όπου ο Τραμπ εξακολουθεί να είναι δημοφιλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!