Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Πολωνία: Αμερικανικός στρατός και τανκς στρατοπεδεύουν στη χώρα – Υποδοχή ηρώων
[Tribune]: Πολωνία: Αμερικανικός στρατός και τανκς στρατοπεδεύουν στη χώρα – Υποδοχή ηρώων

[Tribune]: Πολωνία: Αμερικανικός στρατός και τανκς στρατοπεδεύουν στη χώρα – Υποδοχή ηρώων

Είκοσι ολόκληρα χρόνια συζητούσαν στην Πολωνία για την άφιξη των Αμερικανών στρατιωτών του ΝΑΤΟ. Σήμερα γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό, ενώ γερμανικές και βρετανικές δυνάμεις θα εγκατασταθούν σε χώρες της Βαλτικής.

Αυτό το Σαββατοκύριακο γιορτάζουν στην Πολωνία και η γιορτή δεν ήταν προγραμματισμένη. Στην πλατεία Πιλσούντσι στη Βαρσοβία, στη λαϊκή αγορά στην Κρακοβία αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις περιμένουν μετά βαΐων και κλάδων τα αμερικανικά στρατεύματα.

Στρατιωτικές μπάντες θα παιανίσουν, τανκς θα τεθούν σε κοινή θέα και για την ικανοποίηση του ουρανίσκου έχει προβλεφθεί σούπα γκούλας. Μια ιστορική ημέρα. Ο πολωνικός λαός θα υποδεχθεί τα ξένα στρατεύματα. Τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο ήταν πριν από 200 χρόνια όταν κατέφθασαν οι στρατιώτες του Ναπολέοντα.

Αυτή τη φορά είναι οι Αμερικανοί που καταφθάνουν στην Πολωνία. Η ιδέα υπήρχε πολύ καιρό για επέκταση των δραστηριοτήτων των Αμερικανών στρατιωτών που σταθμεύουν στη Γερμανία (σήμερα είναι 36.000).

Μετά την πτώση του ανατολικού μπλοκ, η Γερμανία δεν χρειαζόταν πλέον προστασία και η στάθμευση των Αμερικανών ήταν ακριβή. Όταν το 2014 ξεκίνησε η έριδα Ρωσίας – Ουκρανίας, ο τότε Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι ζήτησε «δυο ταξιαρχίες» για την καλύτερη προστασία της χώρας του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!