Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Πολιτική κρίση στην Αλβανία από τις σχέσεις κυβέρνησης Ράμα-καρτέλ ναρκωτικών – Ανησυχία για προβοκάτσια στη Χειμάρρα
[Tribune]: Πολιτική κρίση στην Αλβανία από τις σχέσεις κυβέρνησης Ράμα-καρτέλ ναρκωτικών – Ανησυχία για προβοκάτσια στη Χειμάρρα

[Tribune]: Πολιτική κρίση στην Αλβανία από τις σχέσεις κυβέρνησης Ράμα-καρτέλ ναρκωτικών – Ανησυχία για προβοκάτσια στη Χειμάρρα

Η αποκάλυψη ότι ο Αλβανός βουλευτής και πρώην υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι εμπλέκεται σε αλβανικό καρτέλ ναρκωτικών προκαλεί ισχυρούς τριγμούς στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα.

Η αλβανική αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του Αλβανού Πρωθυπουργού, στο πρόσωπο του οποίου εκτοξεύονται εδώ και πάρα πολύ καιρό ευθείες κατηγορίες για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα.

Ωστόσο, οι καταγεγραμμένες συνομιλίες των μελών του καρτέλ από την Ιταλική Αστυνομία, στις οποίες αναφέρεται ονομαστικά ο Αλβανός πρώην υπουργός Εσωτερικών και το μερίδιο που λάμβανε από τα ναρκοδόλαρα (ή ναρκοευρώ) –διαβάστε εδώ – όπως και ότι ο αρχηγός του καρτέλ είναι ξάδελφος του Αλβανού πρώην υπουργού, αποτελούν αποδείξεις που έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.

Σε συναγερμό η Ελληνική Εθνική Μειονότητα

Κύκλοι της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία κρούουν τον κώδωνα του συναγερμού προς πάσα κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι ο Έντι Ράμα, στριμωγμένος όπως είναι, δεν αποκλείεται να επιχειρήσει για αποπροσανατολισμό της απλοϊκής κοινής γνώμης της χώρας του την υποδαύλιση προβοκάτσιας με στόχο τους Έλληνες μειονοτικούς.

Οι Έλληνες της Αλβανίας είναι σε μεγάλο ποσοστό και Έλληνες πολίτες, δηλαδή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αρκετοί κατέχουν και την αμερικανική υπηκοότητα.

Ωστόσο, το καθεστώς Ράμα -μέσα στον πανικό του- είναι ικανό να επιδιώξει επεισόδιο εις βάρος ανθρώπων που εκτός από Έλληνες μειονοτικοί είναι και Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!