Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Πολιτική απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup «βλέπει» ο Τσακαλώτος
[Tribune]: Πολιτική απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup «βλέπει» ο Τσακαλώτος

[Tribune]: Πολιτική απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup «βλέπει» ο Τσακαλώτος

Την πεποίθησή του ότι στο Εurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θα υπάρξει πολιτική απόφαση για την Ελλάδα, εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του Ευ. Τσακαλώτου με το προεδρείο του ΣΒΒΕ, κεκλεισμένων των θυρών, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Παρότι ο Ευ.Τσακαλώτος δεν προέβη σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, στην ανακοίνωση του ΣΒΒΕ αναφέρεται ότι σχολιάζοντας τις ανησυχίες των βιομηχάνων για την κάθετη πτώση του τζίρου της αγοράς μετά τον Δεκέμβριο, επισήμανε ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς εξωγενείς παράγοντες και κυρίως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ, ευθύνονται για την μη έγκαιρη λήψη απόφασης».

Στο μεταξύ, εκτενέστατα συζητήθηκε, σύμφωνα με τον ΣΒΒΕ, «το θέμα της υπερφορολόγησης των μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών της βιομηχανίας και κυρίως το γεγονός ότι τους τελευταίους τρεις μήνες παρατηρούνται μαζικές εκροές ανώτατων στελεχών στο εξωτερικό».

Είναι προφανές, σημειώνει ο ΣΒΒΕ, ότι η τάση αυτή αποδυναμώνει το ανθρώπινο κεφάλαιο της ελληνικής βιομηχανίας με άμεσες συνέπειες στην ανταγωνιστικότητά της. Σχετικά με το θέμα αυτό, ο υπουργός εξέφρασε τη θετική του ανταπόκριση στην εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!