Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Politico: «Εκτός ελέγχου» η Τουρκία – Οι ΗΠΑ να πάψουν να «χαϊδεύουν» την Τουρκία
[Tribune]: Politico: «Εκτός ελέγχου» η Τουρκία – Οι ΗΠΑ να πάψουν να «χαϊδεύουν» την Τουρκία

[Tribune]: Politico: «Εκτός ελέγχου» η Τουρκία – Οι ΗΠΑ να πάψουν να «χαϊδεύουν» την Τουρκία

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή τον πόλεμο στη Συρία και τις επιθετικές κινήσεις και τάσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν.

Όπως αναφέρει άρθρο του Politico το οποίο χαρακτηρίζει την Τουρκία «εκτός ελέγχου» μετά την εισβολή στη Συρία, την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», το ενδεχόμενο άμεσης σύγκρουσης μεταξύ Τούρκων και Αμερικανών στρατιωτών, είναι πλέον «ανησυχητικά πραγματικό», καθώς ο σημερινός αγώνας της Τουρκίας κατά των κουρδικών στρατευμάτων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, είναι αρκετά αποσταθεροποιητικός.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το άρθρο, ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί μια σύγκρουση είναι οι Αμερικανοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να υιοθετήσουν μια σαφή και σκληρή προσέγγιση στην Τουρκία τώρα, προτού τα πράγματα επιδεινωθούν.

Επιπλέον, η αμερικανοτουρκική συμμαχία βρίσκεται ήδη υπό πίεση από τον συνδυασμό αυταρχισμού του Ερντογάν, του φλερτ με την Ρωσία και των συγκρουόμενων συμφερόντων στη Συρία.

Εκείνο, προσθέτει, που θα ήταν απαραίτητο είναι μια αποτελεσματικά αποτρεπτική στάση, ώστε να αποφευχθούν οι άμεσες αμερικανικές και τουρκικές εχθροπραξίες και να διατηρηθεί η ελπίδα για μια λειτουργική σχέση με μέλλον.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής οι αμερικανικές «κακοφωνίες», σε συνδυασμό με την μακροχρόνια στρατηγική των ΗΠΑ να «καλοπιάνει» την Τουρκία, έπεισε τον Ερντογάν ότι η Ουάσιγκτον βλέπει τη σχέση της με την Άγκυρα ως «πολύ σημαντική για να αποτύχει».

Αυτό, σύμφωνα με το άρθρο, αυξάνει την όρεξή του δεύτερου για επικίνδυνους ελιγμούς και συνεπώς το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!