Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Πολυεθνική άσκηση μήνυμα προς την Τουρκία στην Κύπρο – Συμμετέχουν με νόημα Αυστρία και Γαλλία
[Tribune]: Πολυεθνική άσκηση μήνυμα προς την Τουρκία στην Κύπρο – Συμμετέχουν με νόημα Αυστρία και Γαλλία

[Tribune]: Πολυεθνική άσκηση μήνυμα προς την Τουρκία στην Κύπρο – Συμμετέχουν με νόημα Αυστρία και Γαλλία

Πολυεθνική άσκηση αρχίζει τη Δευτέρα στη Λάρνακα της Κύπρου, με πρωτοβουλία του κυπριακού υπουργείου Άμυνας, στην οποία συμμετέχουν η Αυστρία, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ρουμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας στη Λευκωσία, η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής πρωτοβουλίας «Military Erasmus» του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC) σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Ακαδημία Theresian της Αυστρίας.

Όπως αναφέρεται, η άσκηση αποσκοπεί στη δημιουργία μελλοντικών ηγητόρων εφοδιασμένων με τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες να αντιμετωπίζουν γρήγορα και επιτυχημένα, οποιαδήποτε κατάσταση τους παρουσιαστεί κατά την εκτέλεση της αποστολής τους.

Τέλος σημειώνεται ότι το κυπριακό υπουργείο Άμυνας συμβάλει στην προώθηση των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας μέσα από τη συμμετοχή Αξιωματικού στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κολλεγίου.

Η συμμετοχή της Αυστρίας στην άσκηση είναι μήνυμα προς την Τουρκία. Αυστρία και Τουρκία έχουν τις χείριστες διπλωματικές σχέσεις, ενώ η Τουρκία ασκεί βέτο συνεχώς σε οποιαδήποτε στρατιωτική συνεργασία της Αυστρίας με το ΝΑΤΟ. Η Αυστρία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Μήνυμα είναι επίσης η συμμετοχή της Γαλλίας, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει ισχυρά συμφέροντα στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω των γεωτρήσεων της TOTAL.

Και η συμμετοχή της Ρουμανίας δεν είναι τυχαία, αφού θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τα ευρύτερα συμφέροντα της Δύσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!