Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: «Πόλεμος» Γερμανών-Αμερικανών για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2
[Tribune]: «Πόλεμος» Γερμανών-Αμερικανών για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2

[Tribune]: «Πόλεμος» Γερμανών-Αμερικανών για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2

Να επανεξετάσει την επιμονή της στο δόγμα «Η Αμερική Πρώτα», καλεί την Ουάσιγκτον το Βερολίνο, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν αλλάξει στάση, τότε και η Ευρώπη θα απαντήσει ανάλογα. Τη νέα αφορμή για την προειδοποίηση έδωσαν οι πιέσεις που φέρεται να ασκεί η κυβέρνηση Τραμπ στους Γερμανούς να εγκαταλείψουν τη στήριξη στο ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Όπως αποκάλυψαν Γερμανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε το αίτημα αυτό στην καγκελάριο Μέρκελ τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι εάν το Βερολίνο εγκαταλείψει τα σχέδια για τον αγωγό, που μεταφέρει ρωσικό αέριο μέσω της Βαλτικής, η αμερικανική πλευρά ως αντάλλαγμα θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μία νέα εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επισήμως ο Λευκός Οίκος το αρνείται, υποστηρίζοντας ότι τα δύο θέματα δεν συνδέονται.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Άλτμαϊερ απέδωσε την προσπάθεια των ΗΠΑ να εμποδίσουν τη δημιουργία ενός νέου αγωγού στην επιθυμία τους να διασφαλίσουν αγορές για τις δικές τους εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου.

«Έχουν μεγάλες υποδομές υγροποιημένου φυσικού αερίου που πρέπει να βγάλουν την αξία τους» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα είναι πολύ πιο ακριβό από αυτό του ρωσικού αγωγού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!