Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Πολάκης: Τα νοσοκομεία έχουν αποπληρώσει χρέη άνω των 600 εκατ.
[Tribune]: Πολάκης: Τα νοσοκομεία έχουν αποπληρώσει χρέη άνω των 600 εκατ.

[Tribune]: Πολάκης: Τα νοσοκομεία έχουν αποπληρώσει χρέη άνω των 600 εκατ.

Πάνω από 600 εκατ. ευρώ έχουν πληρώσει φέτος τα νοσοκομεία σε ληξιπρόθεσμα, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά την κοινωνική οικονομία.

Ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι με τροπολογία που θα κατατεθεί θα επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων εργασίας για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση καθώς, όπως υπογράμμισε, από την εφαρμογή του μέτρου σε πέντε μόνο νοσοκομεία εξοικονομήθηκαν 1,2 εκατ. ευρώ.

Ακόμη είπε ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης τον πρώτο μήνα λειτουργίας του περιέθαλψε 6.200 ασθενείς.

Ειδικότερα για την αποπληρωμή ληξιπροθέσμων των νοσοκομείων ο κ. Πολάκης είπε ότι «603.000.000 φρέσκο χρήμα έχει πέσει στην αγορά», καθώς από τα τέλη Ιουλίου έχει πληρώσει 559.577.797 ευρώ από την πρώτη και δεύτερη δόση και από την δεύτερη δόση των 50 εκατομμυρίων έχουν πληρώσει 44.204.000.

Ακόμη ο ΕΟΠΥΥ έχει ξεπεράσει τα 300 εκατ. που έχει πληρώσει προς διάφορους παρόχους από τις πρώτες δόσεις των ληξιπρόθεσμων.

Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει τροπολογία που θα αφορά τα χρέη του ΕΟΠΥΥ μετά το 2012.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!