Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Ποιοι θα γλυτώσουν από τις δαγκάνες της Εφορίας για παλιά τους χρέη
[Tribune]: Ποιοι θα γλυτώσουν από τις δαγκάνες της Εφορίας για παλιά τους χρέη

[Tribune]: Ποιοι θα γλυτώσουν από τις δαγκάνες της Εφορίας για παλιά τους χρέη

Σε διαβουλεύσεις με τους δανειστές βρίσκεται η κυβέρνηση για τη διαγραφή των οφειλών στην εφορία που θεωρείται ότι είναι αδύνατον πλέον να εισπραχθούν.

Στα βιβλία του Ελληνικού Δημοσίου μένουν, ως γνωστόν, εγγεγραμμένες απαιτήσεις φόρων που είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν, αφού αφορούν επιχειρήσεις που έχουν προ πολλού κλείσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία λίστα οφειλετών περιλαμβάνονται το Μινιόν και η Ολυμπιακή, ενώ παραμένει εγγεγραμμένη η απαίτηση έναντι της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις, που ξεπερνά τα 9 δισ. ευρώ με τις προσαυξήσεις.

Τώρα, όπως προκύπτει από το αναθεωρημένο μνημόνιο και, ειδικότερα, από το κεφάλαιο που αναφέρεται στη βελτίωση της είσπραξης των φόρων, η κυβέρνηση συζητεί το θέμα με τους δανειστές και έχει αναλάβει τη δέσμευση ότι, εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει ανάγκη, θα τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία ώστε «να καθιερωθούν σαφή κριτήρια μη εισπραξιμότητας οφειλών τα οποία θα επιτρέψουν τη διαγραφή φορολογικών απαιτήσεων».

Η προθεσμία για την υλοποίηση αυτής της δράσης, εάν τελικά συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών ότι υπάρχει σχετική ανάγκη, τίθεται ως τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με το αναθεωρημένο μνημόνιο.

Ένα πρόσθετο, σημαντικό μέτρο, για το οποίο η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ήδη ότι θα προωθηθεί, ως τον Μάιο του 2018, είναι η θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για την καθιέρωση χρόνου παραγραφής των απαιτήσεων του Δημοσίου, ώστε να σταματήσουν να συσσωρεύονται στα βιβλία του απαιτήσεις που χρονολογούνται από το απώτερο παρελθόν, όπως αυτές που προαναφέρθηκαν (Μινιόν, Ολυμπιακή).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!