Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν από τα 62
[Tribune]: Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν από τα 62

[Tribune]: Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν από τα 62

Tριπλό «παράθυρο» για έξοδο στη σύνταξη πριν από τα 62 έχει ανοίξει για 20.000 ασφαλισμένους του πρ. ΟΑΣΕ. Η ευκαιρία πρόωρης συνταξιοδότησης αφορά γυναίκες και άνδρες, ασφαλισμένους στα ταμεία των εμποροβιοτεχνών, των επαγγελματιών και των αυτοκινητιστών, κυρίως μητέρες ανηλίκων αλλά και άνδρες που συμπληρώνουν 35ετία ασφάλισης πριν από το 2012, οι οποίοι μπορούν να ανοίξουν νωρίτερα την πόρτα της εξόδου κερδίζοντας από 2 έως και 5 χρόνια.

Το «κλειδί» για όλους είναι να υπάρχει xpόvoς ασφάλισης στο ΙΚΑ, ώστε οι ασφαλισμένοι να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν με το νέο ευνοϊκό πλαίσιο της διαδοχικής κάνοντας χρήση των διατάξεων ΙΚΑ και παρακάμπτοντας το γενικό όριο ηλικίας των 62 ετών που απαιτεί και 40ετία ασφάλισης για πλήρη σύνταξη.

«Αφού δόθηκε αρχικά η δυνατότητα στις μητέρες του πρ. ΟΑΣΕ να αποχωρήσουν με τις διατάξεις ΙΚΑ εφόσον όμως επανασυνδεθούν πριν από τη συνταξιοδότηση με το πρώην ταμείο μισθωτών, πλέον δίνεται δυνατότητα πρόωρηs εξόδου και σε όσου έχουν συμπληρώσει όρια ΙΚΑ αλλά είναι σήμερα ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και ο πρώην Οργανισμός είναι ο τελευταίος φορέας ασφάλισής τους»» επισημαίνει ο δικηγόρος Διονύσης Ρίζος, ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως ο ίδιας εξηγεί, οι ασφαλισμένοι που ευ-νοούνται από το νέο πλαίσιο και μπορούν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα ανήκουν σε τρεις κατηγορίες: Ασφαλισμένοι σήμερα στον ΟΑΕΕ που έχουν τη δυνατότητα συμπλήρωσης με πραγματικά και πλασματικά έτη 35ετίας ασφάλισης έως 31/12/2012.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!