Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε κομπάρσος των κρίσιμων διεθνών εξελίξεων
[Tribune]: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε κομπάρσος των κρίσιμων διεθνών εξελίξεων

[Tribune]: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε κομπάρσος των κρίσιμων διεθνών εξελίξεων

Η κυβέρνηση της ΝΔ εγκλωβισμένη στις εσωτερικές της ισορροπίες, από τη μία πλέον λέει ανοιχτά ότι πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα η Συμφωνία των Πρεσπών και από την άλλη για να μην έχει εσωκομματικές αντιδράσεις είναι παντελώς απούσα από τις εξελίξεις με την άρνηση έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ενώ δηλώνουν ότι στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, έχουν αφήσει στη Δανία, την Ολλανδία και την Ιταλία την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ βρίσκεται στη Ρώμη για να συζητηθεί η προσπάθεια επανεκκίνησης της ενταξιακής διαδικασίας, τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή είναι μια πρωτοβουλία που πρώτη θα έπρεπε να έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, προσθέτουν, η οποία όμως το μόνο που έχει κάνει μέχρι στιγμής, είναι να πει στους ευρωβουλευτές της ΝΔ να κρυφτούν όταν η συντριπτική πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου ψήφιζε υπέρ της άμεσης έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ενώ τέλος στελέχη της κυβέρνησης ασκούν κριτική στη στάση της Γαλλίας, την ίδια στιγμή αναπαράγουν τα επιχειρήματά της για διασύνδεση της υποψηφιότητας της Βόρειας Μακεδονίας με την Αλβανία.

Όσο για τον φόβο ορισμένων, αυτών που δεν ψελλίζουν καν το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, ότι μπορεί να επιστρέψουν οι γείτονες στην προηγούμενη συνταγματική ονομασία, ας μην ανησυχούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!