Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Σε ποιές περιοχές της Ελλάδας έχουν αυξηθεί οι τιμές των ακινήτων και γιατί
[Tribune]: Σε ποιές περιοχές της Ελλάδας έχουν αυξηθεί οι τιμές των ακινήτων και γιατί

[Tribune]: Σε ποιές περιοχές της Ελλάδας έχουν αυξηθεί οι τιμές των ακινήτων και γιατί

Την αγορά ακινήτων έχουν βάλει στο στόχαστρο για επενδύσεις Έλληνες και ξένοι αγοραστές καθώς βλέπουν ότι η αγορά ανακάμπτει.

Η μόδα που ακούει στο όνομα «βραχυχρόνια μίσθωση – Airbnb » αλλά και οι ξένοι που επιζητούν τη Golden Visa, όπου για να αποκτήσουν την άδεια διαμονής υποχρεούνται να αγοράσουν ακίνητο, έχουν ανακατέψει την τράπουλα της ζήτησης και των τιμών και έχουν φέρει στο προσκήνιο περιοχές και είδη ακινήτων που λόγω της κρίσης είχαν βρεθεί για μεγάλο διάστημα εκτός αγοραστικού ενδιαφέροντος. Οι τιμές παρουσιάζουν σταδιακή άνοδο, ενώ σε περιοχές όπου σχεδόν αποκλειστικά τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα αφορούν Airbnb, οι τιμές πώλησης έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της RE/MAX Properties Investment, Γιάννη Ζιάβρα η Αθήνα και αρκετές περιοχές της Αττικής βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ζήτησης των ξένων επενδυτών, οι οποίοι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται όσοι ενδιαφέρονται για μικρά ακίνητα εμβαδού έως 50 τετραγωνικά μέτρα (κυρίως διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου) με στόχο τη βραχυχρόνια μίσθωση και τη διαμόρφωση ενός τουριστικού διαμερίσματος ώστε να εκμεταλλευτούν τις υψηλές αποδόσεις που προσφέρει η ημερήσια μίσθωση.

Εκτός της Αττικής, κερδίζουν το ενδιαφέρον η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Χαλκιδική, η Μεσσηνία, η Κρήτη, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος και άλλοι τουριστικοί προορισμοί.

Στη δεύτερη κατηγορία επενδυτών ανήκουν εκείνοι που επιζητούν τη Golden Visa, όπου για να αποκτήσουν άδεια διαμονής υποχρεούνται να αγοράσουν ακίνητο αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!