Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Το περιοδικό FOCUS γράφει ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την «προσφυγική πολιτική» Μέρκελ
[Tribune]: Το περιοδικό FOCUS γράφει ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την «προσφυγική πολιτική» Μέρκελ

[Tribune]: Το περιοδικό FOCUS γράφει ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την «προσφυγική πολιτική» Μέρκελ

Δεν φτάνει που μας έχουν παρατήσει οι «εταίροι» της ΕΕ μόνους μας να διαχειριζόμαστε το προσφυγικό, παρακολουθούν και τι κάνουμε μην… παραβιάσουμε κάποιον κανόνα, την ώρα που εκείνοι δεν τηρούν κανέναν κανόνα.

Για τρεις ενδείξεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα «έχει γυρίσει την πλάτη στην προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ και τη συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας στο προσφυγικό», κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Focus.

Περιγράφοντας τις ενδείξεις αυτές, το περιοδικό αναφέρει:

1. «Όλο και περισσότεροι πρόσφυγες μεταφέρονται από νησιά του Αιγαίου στην ηπειρωτική χώρα. Ακόμα κι αν πρόκειται για ασυνόδευτους ανηλίκους, εγκύους ή πρόσφυγες που κατέθεσαν αίτημα επανένωσης οικογενειών, εντείνεται ο φόβος μήπως η μεταφορά προκαλέσει αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη μέσω ελληνικών νησιών».

2. «Συχνά οι ελληνικές αρχές χαρακτηρίζουν την Τουρκία ως μη ασφαλή χώρα προέλευσης θέτοντας εμπόδια σε μια επαναπροώθηση προσφύγων. Από την αρχή εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας μόλις 700 πρόσφυγες έχουν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία», σημειώνει το Focus.

3. «Η ελληνική κυβέρνηση επικαλείται ως λόγο για τη μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα την πληρότητα των προσφυγικών καταυλισμών στα νησιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!