Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: «Πέφτει» η ψευδοκυβέρνηση στα κατεχόμενα της Κύπρου
[Tribune]: «Πέφτει» η ψευδοκυβέρνηση στα κατεχόμενα της Κύπρου

[Tribune]: «Πέφτει» η ψευδοκυβέρνηση στα κατεχόμενα της Κύπρου

Την απόφαση του να αποχωρήσει από τη «συγκυβέρνηση» του ψευδοκράτους ανακοίνωσε ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τον ρόλο του ψευδοαντιπροέδρου και του ψευδοϋπουργού Εξωτερικών, Κουντρέτ Οζερσάι.

Αυτό σημαίνει ότι η «κυβέρνηση» των κατεχομένων υπό τον Τουφάν Ερχιουρμάν… πέφτει.

Μάλιστα, σήμερα ο Ερχιουρμάν θα συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακιντζί για να υποβάλει την παραίτησή του.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ επικαλούμενο τουρκοκυπριακά Μέσα, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία τρεισήμισι ωρών του πολιτικού γραφείου του HP, ο Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφαση αποχώρησης του και δήλωσε ότι το αν θα μείνουν στην αντιπολίτευση ή αν θα προχωρήσουν σε συνομιλίες για τη δημιουργία άλλης «κυβέρνησης», θα το αποφασίσει το ανώτατο κομματικό όργανο του Κόμματος του Λαού.

Δήλωσε, επίσης, ότι ένας από τους λόγους αποχώρησης από την «κυβέρνηση» είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης με αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο» Δημοσιονομικών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Οζερσάι είχε ζητήσει ακύρωση της εκμίσθωσης γης από τον Σερντάρ Ντενκτάς στο γιο του, για την ίδρυση πανεπιστημίου με την ονομασία «Ραούφ Ντενκτάς».

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Σερντάρ Ντεκτάς από το «υπουργείο» Δημοσιονομικών, την Τετάρτη το απόγευμα, ο κ. Οζερσάι απάντησε μόνο ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς δεν ήταν ένας απλός υπουργός, αλλά και ο πρόεδρος ενός από τα τέσσερα συγκυβερνώντα κόμματα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών εκλογών».

Πάντως, σύμφωνα με πηγές από τα κατεχόμενα που επικαλείται, η παραίτηση Οζερσάι σχετίζεται με την πρόθεση του να κατέλθει υποψήφιος για την «προεδρία» με την υποστήριξή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ερσίν Τατάρ, διαδόχου του Έρογλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!