Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Παυλόπουλος: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας σε Ευρασία και Κίνα
[Tribune]: Παυλόπουλος: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας σε Ευρασία και Κίνα

[Tribune]: Παυλόπουλος: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας σε Ευρασία και Κίνα

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην Ευρασία και κυρίως στην Κίνα, καθώς και τα περιθώρια για μια καινοτόμο προσέγγιση στην οικονομική συνεργασία μεταξύ Ανατολής και Δύσης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας το πρωί (9/10) στο Συνέδριο του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, «η Ελλάδα στηρίζει τα περιφερειακά σχήματα ολοκλήρωσης στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας, που μπορούν να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση της ειρήνης, της ανάπτυξης και της ευημερίας των λαών».

Ο κ.Παυλόπουλος προσέθεσε ότι «ενθαρρύνει και ενισχύει όλες τις προσπάθειες που προωθούν την, στρατηγικής σημασίας, σύνδεση των χωρών της Ευρώπης και της Ασίας σε νευραλγικούς για την οικονομία τομείς, όπως είναι η ενέργεια, το εμπόριο, οι μεταφορές, η διαδικτυακή ψηφιακή συνεργασία, οι νέες τεχνολογίες και ο τουρισμός».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα, χώρα ευρωπαϊκή στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, έχει υπάρξει σε όλη της την ιστορία ανοιχτή στην επικοινωνία και στη διασύνδεση διαφορετικών χωρών και πολιτισμών».

Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας

Μάλιστα, σημείωσε ότι «ο ρόλος της στο συγκεκριμένο εγχείρημα οικονομικής συνεργασίας της ευρύτερης περιοχής της Ευρασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι κομβικός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστά το γεγονός ότι η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος τους Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενθαρρύνει την περαιτέρω συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα».

Παραλλήλως, σημείωσε ότι «η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην πρωτοβουλία της Κίνας, «Μια Ζώνη, ένας Δρόμος» («One Belt, One Road»)» και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη ιδέα βασίζεται τόσο στην αρχαία κινεζική φιλοσοφία όσο και στον αρχαίο δρόμο του μεταξιού, ο οποίος αφενός χαρακτηρίζεται από το πνεύμα της ειρήνης και της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας και, αφετέρου, συμβάλλει ουσιωδώς στην ανάπτυξη έργων υποδομής, στην προώθηση του εμπορίου, στην οικονομική ενοποίηση και στην προσέγγιση μεταξύ εκείνων των λαών και των κοινωνιών που συνδέονται, είτε χερσαίως είτε θαλασσίως, με την πραγμάτωση της ιδέας αυτής».

Κοινά επενδυτικά σχέδια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, εξάλλου, στα περιθώρια για μια καινοτόμο προσέγγιση στην οικονομική συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και της Κίνας, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του όλου εγχειρήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών, η οποία και θα επιταχύνει την προώθηση κοινών επενδυτικών σχεδίων, προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!