Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Παυλόπουλος: Ο λαϊκισμός επιχειρεί να υπονομεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα
[Tribune]: Παυλόπουλος: Ο λαϊκισμός επιχειρεί να υπονομεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

[Tribune]: Παυλόπουλος: Ο λαϊκισμός επιχειρεί να υπονομεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

Αγωνία για την εκπλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ενώ προειδοποίησε για τους κινδύνους του λαϊκισμού.

«Μας διακατέχει η κοινή αγωνία για την ολοκλήρωσή του, ιδίως υπό τις σημερινές προκλήσεις και τα επικίνδυνα φαινόμενα λαϊκισμού, που επιχειρούν να υπονομεύσουν τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και να επιφέρουν την κατάρρευσή του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος, στο πλαίσιο εκδήλωσης του EPLO στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι σήμερα «είμαστε πίσω από τους στόχους που έθεσαν οι «Πατέρες» του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, όταν το οραματίσθηκαν ως «οχυρό άμυνας» έναντι των δεινών του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και προκειμένου η Ανθρωπότητα να μην ξαναζήσει, ποτέ πια, τους εφιάλτες τους».

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στα όσα επικρατούν στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης και της ΕΕ. «Φαίνεται να προωθούνται σήμερα, δυστυχώς, οι τάσεις εκείνες που θεωρούν επαρκή την υφιστάμενη θεσμική «πανοπλία» του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, δίνοντας προτεραιότητα στην πορεία προς την οικονομική και, κυρίως, νομισματική ενοποίηση», σημείωσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Παυλόπουλος «πρόκειται για εσφαλμένη προτεραιότητα. Και τούτο διότι, με όρους ιστορικούς και πολιτικούς, είναι προφανές ότι η οικονομική και νομισματική ενοποίηση δεν πρόκειται να εμπεδωθεί, αν δεν στηρίζεται στις ασφαλείς αντηρίδες της προηγούμενης θεσμικής ενοποίησης του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, στο σύνολό του».

Τι δήλωσε ο Παυλόπουλος

Αναλυτικά, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

Με τον μεγάλο Φίλο μου, Πρόεδρο της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, Marcelo Rebelo de Sousa, έχουμε πολλά κοινά σημεία, τα οποία αφορούν, κατ’ εξοχήν, την κοινή μας πορεία στο πεδίο τόσο της ακαδημαϊκής όσο και της πολιτικής σταδιοδρομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!