Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Παρουσία Κοτζιά συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου
[Tribune]: Παρουσία Κοτζιά συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου

[Tribune]: Παρουσία Κοτζιά συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου

Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου συνέρχεται στις δέκα και μισή για συνέχιση της συζήτησης για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντάνα.

Στη σημερινή συνεδρίαση παρίσταται και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έφτασε βράδυ της Δευτέρας στην Κύπρο.

Ο κ. Κοτζιάς θα έχει στις δέκα το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, πριν τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Τη Δευτέρα στη συνεδρίαση έγιναν τοποθετήσεις από όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ που θα το πράξει σήμερα Τρίτη, λόγω χρόνου.

Τη Δευτέρα για πρώτη φορά ύστερα από καιρό στο Εθνικό Συμβούλιο συμμετείχε και το ΕΛΑΜ, το οποίο ζήτησε να παραστεί για να καταθέσει την πρότασή του.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε τη Δευτέρα πως η συζήτηση ήταν παραγωγική και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ικανοποιημένος για την ανταλλαγή απόψεων.

Σε σχέση με τις προτάσεις των κομμάτων, είπε ότι θα πρέπει να αναμένεται η ολοκλήρωση της συζήτησης για να δούμε πώς αξιοποιούνται όλα αυτά τα δεδομένα και σε ποιο βαθμό είναι δυνατό να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση.

Για την παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ στο Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι στο πλαίσιο του συντονισμού Αθήνας και Λευκωσίας για τα μετέπειτα βήματα και ειδικότερα, αν όχι αποκλειστικά, αφορά τις προσεγγίσεις στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!