Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: «Παράθυρο» για νέο Eurogroup από τον Μοσκοβισί – Αισιοδοξία για συμφωνία
[Tribune]: «Παράθυρο» για νέο Eurogroup από τον Μοσκοβισί – Αισιοδοξία για συμφωνία

[Tribune]: «Παράθυρο» για νέο Eurogroup από τον Μοσκοβισί – Αισιοδοξία για συμφωνία

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο για ένα νέο Eurogroup ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, δηλώνοντας αισιόδοξος για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

Όπως τόνισε, θα πρέπει να συνεχιστεί η εργασία για μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν και δεν θα αποτελέσει την «καταληκτική» συνεδρίαση, θα αποτελέσει ένα «σημαντικό βήμα».

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι μια σημαντική και θετική» συνεδρίαση για την Ελλάδα είπε ο επίτροπος Οικονομικών και τόνισε ότι «πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά μέχρι την τελευταία στιγμή για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο».

Με αυτόν τον τρόπο, υπογράμμισε, ότι το Eurogroup «θα μπορέσει να προχωρήσει σε μια σοβαρή συζήτηση για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης», αλλά και σε μια «εποικοδομητική» συζήτηση για τα μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους, συμπεριλαμβανομένων των βραχυπρόθεσμων μέτρων και ενός σχεδίου για τα μεσοπρόθεσμα», που αφορούν την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται και υπάρχει μεγαλύτερη σύγκλιση απόψεων» ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «απομένει ακόμα δουλειά να γίνει».

Σύμφωνα με τον επίτροπο Οικονομικών, υπάρχει μια «δυναμική επιτυχίας» που υπάρχει αυτή τη στιγμή γύρω από την Ελλάδα, η οποία είναι εμφανής στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων για το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν έχουμε ακόμα φτάσει στο τέλος του δρόμου».

Παράλληλα, ο Π.Μοσκοβισί κάλεσε «όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται τις επόμενες ώρες και μέρες πριν το Eurogroup» έτσι ώστε να προχωρήσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σε κάθε περίπτωση τη Δευτέρα θα γίνει μια «εποικοδομητική» συζήτηση για την Ελλάδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!