Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Οι παραλογισμοί του ΔΝΤ και το μπλόκο της Αθήνας σε νέα μέτρα
[Tribune]: Οι παραλογισμοί του ΔΝΤ και το μπλόκο της Αθήνας σε νέα μέτρα

[Tribune]: Οι παραλογισμοί του ΔΝΤ και το μπλόκο της Αθήνας σε νέα μέτρα

Και επισήμως η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση και το χρέος έχει εισέλθει στην πιο κρίσιμη καμπή της, με τον Αλέξη Τσίπρα να επαναβεβαιώνει από τις επαφές που είχε με Πιερ Μοσκοβισί και Μπενουά Κερέ πως πρέπει να κλείσει εντός των επόμενων έξι ημερών.

Η εξίσωση για την κυβέρνηση μόνο εύκολη δεν είναι, δεδομένου ότι πέραν της αξιολόγησης, που είναι πρωταρχικής σημασίας, οι άγνωστοι «χ» του ΔΝΤ για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αλλά και του Βερολίνου για την ελάφρυνση του χρέους απειλούν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο νέων μέτρων τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Για αυτό το λόγο και το ξέσπασμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου , ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προειδοποίησε τις δύο πλευρές πως ο όποιος μεταξύ τους συμβιβασμός δεν μπορεί να γίνει στις πλάτες της Ελλάδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπογράμμιζαν εμφατικά πως «καμία συζήτηση για νέα μέτρα μετά το 2018 δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», απορρίπτοντας εξαρχής τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμιζαν πως η Κομισιόν δεν τάσσεται υπέρ των παράλογων απαιτήσεων του ΔΝΤ με προκαθορισμό μέτρων από τώρα για το 2018, ενώ ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως η στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εργασιακά , που αποτελούν αγκάθι στην αξιολόγηση, ήταν σαφής με επίκληση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!